16. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand tiltales for stribe af sexkrænkelser i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand tiltales for stribe af sexkrænkelser i København

En række kvinder fik uønskede kys eller blev forsøgt voldtaget i aften- og nattetimerne i København i 2015.

Danmark - 31. januar 2017 kl. 15:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igen og igen blev kvinder udsat for krænkelser uden for opgange, i baggårde og andre steder i København i sommeren og efteråret 2015.

Og ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Politi blev rækken af overgreb begået af en enkelt mand - en i dag 34-årig albaner.

Den formodede gerningsmand fulgte angiveligt efter flere af sine ofre, inden han slog til og kyssede eller forsøgte at voldtage dem.

Det fremgår af et omfangsrigt anklageskrift, hvor anklagemyndigheden har samlet episoderne, som manden menes at stå bag.

Overgrebene i form af kys og kram, halsgreb, slag og forsøg på samleje blev begået enten om aftenen, natten eller ganske tidligt om morgenen.

Eksempelvis lykkedes det den tiltalte at snige sig med ind i en kvindes opgang en tidlig morgen i oktober 2015, da hun kom hjem. Herefter skubbede manden sit offer ind ad døren i hendes lejlighed og slog hende, så hun faldt.

Kvinden blev overdænget med kys, og fik flere knytnæveslag i ansigtet - tilsyneladende som en konsekvens af, at hun gjorde modstand.

Hun blev revet i håret, hvorefter den tiltalte tog sine bukser af for at tvinge sig til samleje. Men det mislykkedes, fordi kvinden formåede af flygte.

Ved en anden episode blev en kvinde fastholdt i et lyskryds ved Universitetsparken på Jagtvej i København en aften i juni omkring midnat.

Gerningsmanden slikkede på hendes kind, kyssede og forsøgte at stikke sin tunge i hendes mund, mens hun forsøgte at komme fri.

Den 34-årige mand står ifølge tiltalen bag 22 episoder med krænkelser og vold mod kvinder fra maj til november 2015.

Langt de fleste overgreb fandt sted på Nørrebro eller i Københavns Nordvestkvarter.