1. november 2020
Dansk Søredningsselskab assisterer ved ulykker til havs. Indtil videre er DSRS rykket ud 189 gange i 2019. Arkivfoto
Dansk Søredningsselskab assisterer ved ulykker til havs. Indtil videre er DSRS rykket ud 189 gange i 2019. Arkivfoto
Foto: Kasper Daugbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukket sluse forsinkede redningsfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukket sluse forsinkede redningsfolk
Danmark - 21. juni 2019 kl. 09:50
Af Søren Arildsen

En lukket sluse i Københavns Havn forsinkede redningsmandskab fra Dansk Søredningsselskab, da det af JCRR (forsvarets Joint Rescue Coordination Centre) blev kaldt ud for assistere ved en kæntringsulykke i Køge Bugt natten til torsdag. Det fortæller Andre Christensen og Sune Kaare Christensen til Dansk Søredningsselskabs hjemmeside. De to bemandede den redningsbåd, der blev sendt afsted.

arrow Læs også: To mænd omkom: Det var en ulykke

Hele 75 minutter tog det, før redningsbåden fik lukket slusen ved Sjællandsbroen op, og da var to ud af fire personer kommet i land ved egen hjælp, mens to var druknet.

Redningsmandskabet, der sejlede ud fra Lynetten i den nordlige del af Københavns Havn, valgte på grund af vejret med kraftig regn, torden og blæst at sejre den mere sikre vej gennem havnen frem for ud i Øresund for at nå frem til ulykkesstedet ved Avedøre-Værket.

Men ved Sjællandsbroen kunne redningsfolkene ikke få lukket slusen op. Den kode, de skulle bruge for at åbne porten, fungerede ikke, og først efter kontakt til Københavns Politi og Københavns Havn lykkedes det en tilkaldt havnefoged at få åbnet slusen. Samtidig blev redningsaktionen afblæst.

- Vi var meget frustrerede. Vi følte, at vi havde svigtet. Når man går ud med en intention om at hjælpe, og man så ikke kan komme til det, er det en meget stor skuffelse, siger André Christensen til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet er slusen blevet misbrugt. Hvilket har fået By & Havn til at begrænse adgangen til den om aftenen og natten.

Episoden med den lukkede sluse gør, at Københavns Havn nu overvejer, om man skal ændre nogle procedurer.

Ud over Søredningstjenesten blev Hovedstadens Beredskab og Vestegnens Politi og ambulancer fra Region Hovedstaden kaldt ud til drukneulykken.
Hovedstadens Beredskab var hurtig til stede med blandt andet dykkere fra Specialtjenesten, der fik hentet de to personer i land, som ikke selv svømmede ind.
Den ene var druknet, da vedkommende blev bjærget og den anden døde efterfølgende på sygehuset.

arrow Omkomne ved bådulykke i Køge Bugt var mænd
20. juni 2019 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:15
arrow To personer er omkommet i drukneulykke
20. juni 2019 kl. 05:48 Opdateret: kl. 09:18
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?