23. februar 2018
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) præsenterer "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder".
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) præsenterer "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder".
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løkke sætter fart på udflytning: Bruger eksisterende bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke sætter fart på udflytning: Bruger eksisterende bygninger

Regeringen vil ikke vente på endelig evaluering af den første udflytningsrunde. Anden runde skal gå hurtigere.

Danmark - 17. januar 2018 kl. 14:43
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen vil have anden udflytningsrunde af statslige arbejdspladser til at gå hurtigere end den første, fordi det ifølge erfaringerne er en fordel at forkorte perioden, indtil den enkelte institution er på omdrejningshøjde igen.

arrow Læs også: Borgmester: Jeg er absolut ikke skuffet

Det siger minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) på et pressemøde, hvor regeringens seneste udflytningsplan præsenteres.

- De steder, det er gået bedst, er der, hvor man også har flyttet hurtigt.

- Derfor lægger vi ikke op til, at der skal bygges nyt. Dermed kan vi lave en proces, der samlet set vil gå hurtigere end i forbindelse med den første runde, siger hun.

Derfor skal mange af arbejdspladserne af økonomiske og praktiske hensyn placeres på steder, hvor der i forvejen er statslige arbejdspladser.

Rigsrevisionen er ved at lave en gennemgang af, hvordan det er gået, og hvad det har kostet.

Men det vil regeringen ikke vente på, understreger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Vi gør det, fordi vi politisk vil det her. Det er en værdi for regeringen, at vi får et Danmark i bedre balance.

- Vores politik trækker vi ikke nede i Rigsrevisionen, den trækker vi i vores regeringsgrundlag. Det er en politisk ambition, at staten skal have et mere ligeværdigt aftryk i Danmark, siger han.

Regeringen har afsat en teknisk reserve på 150 millioner kroner i 2018, der kan indgå i finansieringen af udgifter i forbindelse med udflytningen.

Herefter vil regeringen løbende vurdere, om der er behov for flere penge i 2018. Udgifter fra 2019 og frem indarbejdes i finanslovsforslaget for 2019.

- Vi er meget fokuseret på, at vi genbruger statens egne bygninger, så vi forsøger selvfølgelig at gøre det så omkostningsbevidst som overhovedet muligt.

- Men der findes ikke den evaluering, som kan komme fra nogen rigsrevision, som vil få regeringen til at mene noget andet om det her overordnet. Nemlig at vi ønsker, at Danmark skal være i bedre balance, siger han.

Regeringen har gjort nogle overordnede erfaringer, som peger på, at dobbeltbemanding i en kort periode kan sikre en mere gnidningsfri overdragelse, som modvirker fald i produktivitet og andet.

Den skal dog begrænses og afvikles så hurtigt som muligt, bemærker regeringen, da det ellers vil medføre unødigt høje udgifter.

arrow Rød kritik af udflytning: Provinsborgere vil intet mærke
17. januar 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 18:04
arrow Oversete kommuner i udflytning vil kapre tilflyttere
17. januar 2018 kl. 16:20 Opdateret: kl. 16:22
arrow Regeringen afsætter 150 millioner til udflytning i 2018
17. januar 2018 kl. 13:49 Opdateret: kl. 13:50

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk