13. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større

Der skal være større forskel på at være i arbejde og på at modtage kontanthjælp, mener Lars Løkke Rasmussen.

Danmark - 28. maj 2015 kl. 16:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Budskabet er blevet overdøvet af Lars Løkke Rasmussens anekdote om en medarbejder, der sagde op for at gå på kontanthjælp.

Men det vil stå centralt i Venstres valgkamp i de kommende uger, og det var også i centrum, da Løkke på valgkampens anden dag var på virksomhedsbesøg på L'Oréals distributionscenter i Greve.

arrow Læs også: Støjberg: Bager og direktør har ingen grund til at lyve

- Hvis man sammenligner Danmark med alle lande omkring os, så er vi det land, hvor forskellen mellem at være på offentlig forsørgelse og have et lavtlønsarbejde er mindst.

- Jeg synes, at man skal indrette samfundet på en måde, så der er forskel på at arbejde og ikke at arbejde. Vi har indrettet samfundet forkert, når mennesker ikke har nogen betydelig gevinst ved at arbejde frem for at lade være, siger Løkke.

Lars Løkke Rasmussen sætter dog ikke et konkret tal på, hvor stor gevinsten skal være, men understreger blot, at det i dag er for svært at tjene nok, til at det kan betale sig.

- Det skal kunne betale sig noget mere, end det kan i dag, siger Løkke.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen kan det være svært at få danskerne i arbejde, når gevinsten ved at arbejde - frem for at modtage kontanthjælp - ikke er større.

På distributionscentret i Greve er en stor del af de ansatte udlændinge, men centrets chef, Henning Lykke, ønsker ikke at gå ind i debatten om, hvorvidt det er svært at finde danskere, der er villige til at trække i arbejdstøjet.

- Vi vil bare gerne vise de positive erfaringer, vi har med at integrere udenlandsk arbejdskraft, lyder det fra Henning Lykke.

Lars Løkke Rasmussen mener dog ikke, at virksomhedens positive erfaringer med ansatte fra udlandet udelukkende er et tegn på, at alt kører, som det skal.

- Ikke et ondt ord om de ansatte her - de er dygtige og engagerede - men det er alligevel lidt paradoksalt, at det er nødvendigt at rekruttere så målrettet fra Østeuropa, når vi samtidig har ledige danskere gående rundt, lyder det fra Løkke.

arrow Jagtet af pressen: - Det var meget voldsomt
29. maj 2015 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:29
arrow DA: Løkkes kontanthjælpsanekdote går op med deltid
28. maj 2015 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:22
arrow Panorama-direktør: Løkke gengiver mig korrekt
28. maj 2015 kl. 16:06 Opdateret: kl. 09:38