3. december 2020
Leif Lahn Jensen (S) er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører og for sit bramfrie sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.
Leif Lahn Jensen (S) er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører og for sit bramfrie sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leif Lahn er ny gruppeformand i Socialdemokratiet efter minksag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif Lahn er ny gruppeformand i Socialdemokratiet efter minksag

Minksagen åbnede for en mindre rokade, som betyder, at Leif Lahn Jensen bliver ny gruppeformand.

Danmark - 20. november 2020 kl. 16:08
Af Ritzau

Det bliver den erfarne folketingspolitiker Leif Lahn Jensen, der bliver ny gruppeformand i Socialdemokratiet efter Flemming Møller Mortensen, der torsdag blev udnævnt til udviklingsminister.

Udnævnelsen skyldes en mindre rokade på grund af minksagen og fandt sted på et gruppemøde fredag. Det oplyser Socialdemokratiet.

Gruppeformanden fungerer som ordstyrer ved gruppemøder og som intern leder i folketingsgruppen.

Det er populært sagt også ham, der banker folk på plads i overført betydning, hvis der folketingsmedlemmer, som handler imod partiets interesse.

Det er en post, som den tidligere havnearbejder fra Grenaa har en vis erfaring med, da han også var gruppeformand i en periode under daværende statsminister Helle Thornings Schmidts (S) regering.

Han er kendt som en engageret beskæftigelsesordfører med et bramfrit sprog, hvilket han nok skal få brug for i den velkendte rolle.

Udnævnelsen skyldes minksagen, hvor daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) trådte tilbage onsdag.

Alle mink i Danmark skulle aflives på grund af en mutation i coronavirus, oplyste regeringen på et pressemøde for to uger siden.

Det har siden vist sig, at der ikke var grundlag i loven til det, og derfor trådte Mogens Jensen tilbage efter stor kritik fra støttepartierne og ikke mindst blå blok.

En redegørelse viste store svigt i embedsværkets orientering af politikerne, og det er fortsat en diskussion blandt Folketingets partier om, hvordan sagen skal undersøges yderligere.

Rokaden førte til, at udviklingsminister Rasmus Prehn blev ny fødevareminister, og Flemming Møller Mortensen tog over efter ham.

Ny gruppenæstformand er Christian Rabjerg Madsen, mens Jens Joel indtræder som medlem af gruppeledelsen.

Madsen kommer til at dele rollen med Lennart Damsbo-Andersen, der allerede er gruppenæstformand.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?