28. marts 2020
Fonden Børns Velfærd indsamler til projekter for sårbare børn, men langt de fleste af de indsamlede penge er gået til administration - herunder til et callcenter, der er ejet af fondens stifter. (Arkivfoto)
Fonden Børns Velfærd indsamler til projekter for sårbare børn, men langt de fleste af de indsamlede penge er gået til administration - herunder til et callcenter, der er ejet af fondens stifter. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledelse fyret i børnefond: Pengene blev spist af administration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelse fyret i børnefond: Pengene blev spist af administration

Civilstyrelsen fyrer bestyrelse i den velgørende fond Børns Velfærd. Den har haft kunstigt høje udgifter.

Opdateret 23. februar 2020 kl. 19:36
Danmark - 23. februar 2020 kl. 19:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den velgørende fond Børns Velfærd har indsamlet mindst 20 millioner siden 2011, men kun ganske få penge er gået til sårbare børn, da de fleste penge er blevet spist af administration.

Nu har Civilstyrelsen fyret bestyrelsen. Det skriver DR.

I det seneste kendte regnskabsår 2017/2018 indsamlede fonden 2,3 millioner, men kun 1765 kroner - mindre end en promille - blev uddelt. Pengene er især indsamlet fra små og mellemstore virksomheder.

Resten gik til administration og størstedelen til det callcenter, der indsamler pengene, som er ejet af fondens stifter, Morten Egelund. Fonden har også betalt callcenterets husleje.

De beskedne uddelinger har fået Civilstyrelsen, der hører under Justitsministeriet og fører tilsyn med fonde, til at gå ind i sagen, og det er endt med en fyring af fondens bestyrelse.

Det skyldes, at "fonden har haft et kunstigt højt omkostningsniveau med den konsekvens, at der enkelte år har været ingen eller ganske få midler til administration".

Ingen af de afsatte bestyrelsesmedlemmer ønsker at kommentere fyringen, men de siger til DR, at de er uenige i beslutningen.

Det er desuden uklart, hvem der de seneste år har været direktør i Børns Velfærd, der flere gange tidligere er blevet kritiseret for sine høje udgifter.

Fondens stifter, Morten Egelund, oplyser til DR, at han i dag ingen formel rolle har i fonden, men udelukkende driver et telemarketingsfirma.

Han siger til DR, at myndighedernes skridt mod fonden er fejlagtige og grundløse.

Civilstyrelsen har nu indsat en ny bestyrelse i Børns Velfærd.