2. december 2020
Østre Landsret har dømt fire mænd skyldige for omfattende moms- og skattesvig, som blandt andet har fundet sted i rengøringsbranchen. De er alle blevet idømt fængselsstraffe samt millionbøder.(Arkivfoto)
Østre Landsret har dømt fire mænd skyldige for omfattende moms- og skattesvig, som blandt andet har fundet sted i rengøringsbranchen. De er alle blevet idømt fængselsstraffe samt millionbøder.(Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire mænd svindlede med moms og skat for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire mænd svindlede med moms og skat for millioner

I landsretten er fire mænd onsdag blevet kendt skyldige i omfattende økonomisk svindel i rengøringsbranchen.

Danmark - 28. oktober 2020 kl. 15:44
Af Ritzau

I 2012 ransagede 80 politibetjente 24 forskellige adresser, fordi man mistænkte bagmænd for at stå bag moms- og skattesvig i millionklassen.

I juni sidste år endte fire mænd så med at blive idømt mellem tre og seks års fængsel i Københavns Byret for omfattende svig, der blandt andet fandt sted i rengøringsbranchen.

Den afgørelsen ændrede Østre Landsret onsdag eftermiddag.

Landsretten stadfæstede to af fængselsdommene og skærpede én, mens den sidste endte med en mildere fængselsstraf.

De fire mænd fik desuden nedsat deres millionbøder fra byretten betydeligt.

Mens bøderne før lød på mellem 52 og 117 millioner kroner, valgte Østre Landsret onsdag at nedsætte bøderne, så de i stedet lød på mellem 25 og 70 millioner kroner.

Fængselsstraffene til 39-årige Fawad Ahmad og den 40-årig Mohammad Waqas Shaikh blev stadfæstet. De fik henholdsvis seks år og fem år og seks måneders fængsel.

Begge fik nedsat deres bøder til 70 millioner kroner.

Den tredje person i sagen - 34-årige Mohammed Juned Shaikh - fik skærpet sin dom fra tre år til fire års fængsel og nedsat sin bøde til 25 millioner kroner.

Faisal Sheraz Shafi, som er 40 år, fik nedsat sin straf fra fem år til fire år og seks måneders fængsel og en bøde på 30 millioner kroner.

Mændene er kendt skyldige i at have arrangeret systematisk svindel med moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag. Denne type svindel kaldes også kædesvindel.

Det er en betegnelse for systematisk skatte- og momssvig, der typisk bliver begået af underleverandører i servicebranchen.

Når man bruger en kæde af underleverandører, bliver det nemmere at skjule for myndighederne, hvilket selskab der i virkeligheden skal betale moms og skat.

Desuden kan det være svært for myndighederne at finde frem til de reelle ejere, fordi der bliver brugt såkaldte stråmænd. Personer, der er direktører på papiret, men ikke i realiteten.

Mændene brugte 14 forskellige selskaber til at begå svindlen. Det skete mellem 2011 og 2014. Selskaberne tilbød rengøring, nedrivning og transport.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?