31. oktober 2020
Fra 11 år til frikendt.
Fra 11 år til frikendt.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsret frifinder rocker - fik 11,5 år af byret for drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsret frifinder rocker - fik 11,5 år af byret for drabsforsøg

Sag om skud mod ung hashsælger i lejlighed i Næstved har slået en kolbøtte i retssystemet.

Opdateret 27. februar 2020 kl. 11:27
Danmark - 27. februar 2020 kl. 10:51
Af Ritzau

En rocker fra Bandidos er torsdag blevet frifundet for at have planlagt, at en ung hashsælger blev forsøgt dræbt i en lejlighed i Næstved.

I Østre Landsret er der enighed om frifindelsen, skriver TV2 Øst. Tidligere var den 36-årige mand blevet idømt fængsel i 11 år og seks måneder af Retten i Næstved.

arrow Læs også: Rockerbossen er tilbage i byen: Frifundet efter mangel på bevis

I sagen var Kristian Beck Hansen tiltalt for at have været bagmanden, da en ung hashsælger blev ramt af flere skud i sin lejlighed i november 2017. Offeret blev ramt i arm, ben og mave, men overlevede.

I første omgang mente byretten, at den 36-årige som lokal præsident i rockergruppen Bandidos havde tilrettelagt og foranlediget angrebet, som blev begået af to yngre mænd.

Den ene af disse er blevet dømt. Han var prøvemedlem i Bandidos. Straffen til Jim-Bo Poulsen er blevet fastsat til fængsel i otte år. I byretten var resultatet fængsel i 12 år.

Kristian Beck Hansen fik i september sidste år af byretten en straf på fængsel i 11 år og seks måneder. Straffen blev gjort meget længere end i andre sager om drabsforsøg, og forklaringen er en særlig paragraf i straffeloven, som giver forhøjet straf i sager om bandekonflikt.

Det var en såkaldt tillægsstraf. I forvejen var Kristian Beck Hansen idømt fængsel i to år og seks måneder for omfattende hashsalg.

Men et nævningeting i Østre Landsret ser altså helt anderledes på sagen, oplyser TV2 Øst. Årsagen er manglende beviser, understreger forsvareren.

- Sagen var baseret på primært en forklaring fra et vidne, som man efter vores opfattelse ikke kunne stole på, og det var landsretten tilsyneladende enig i, siger advokat Jesper Storm Thygesen til TV2 Øst.

arrow En øjenåbner: - Min far har også været i avisen
19. september 2019 kl. 17:37 Opdateret: kl. 17:37
arrow Rockerboss fældet af sin egen hangaround
14. september 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 13:16
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?