30. maj 2020
Simon Emil Ammitzbøll-Bille mener, at Liberal Alliance skal gentænke sin linje på EU-området. Det skriver Politiken. (Arkivfoto)
Simon Emil Ammitzbøll-Bille mener, at Liberal Alliance skal gentænke sin linje på EU-området. Det skriver Politiken. (Arkivfoto)
Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA-profil vil gøre partiet mere EU-positivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA-profil vil gøre partiet mere EU-positivt

Det var en fejl, at LA anbefalede et nej ved retsforbeholds-afstemningen, mener Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Danmark - 14. oktober 2019 kl. 21:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Liberal Alliances tidligere næstkommanderende, folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille, vil gøre partiet mere EU-positivt.

Han mener, at det var en fejl, at Liberal Alliance anbefalede et nej ved afstemningen om at afskaffe det danske retsforbehold i 2015.

Det skriver Politiken.

- Grundlæggende synes jeg, at vi i Liberal Alliance bliver nødt til at vende blikket indad og se på, om ikke vi har lagt os et forkert sted i europapolitikken, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til avisen.

Han mener, at der i disse år er en række trusler mod Vesten. De gør det nødvendigt, at partier står fast om vestlige værdier og samarbejde, lyder det.

- Der er ingen tvivl om, at Nato og EU er grundpillerne i at forsvare vestlige værdier, og der mener jeg, at vi skal sige til os selv, at vi skal melde os på banen med en mere positiv linje i forhold til EU.

- Derfor synes jeg også, vi skal være dem, der står forrest i kampen for at få afskaffet forsvarsforbeholdet.

- Vi skal sige, det var en fejl at anbefale et nej til at afskaffe retsforbeholdet, og vi skal også åbne for diskussionen, om det klogeste i virkeligheden ikke er at træde ind i EU's bankunion, siger han til Politiken.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forklarer, at kursskiftet endnu ikke er drøftet i folketingsgruppen. Det hører til "nogle tanker og en debat", han gerne vil rejse.

Partileder Alex Vanopslagh kommenterer Ammitzbøll-Billes forslag i en sms til Politiken:

- Det er spændende tanker fra Simon Emil - dem glæder jeg mig til at drøfte med gruppen, skriver han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?