16. januar 2021
Anders Samuelsen fra Liberal Alliance tilbyder gratis medlemskab til Venstre-medlemmer, der er utilfredse med statsminister Lars Løkke Rasmussens udmeldinger om en mulig SV-regering.
Anders Samuelsen fra Liberal Alliance tilbyder gratis medlemskab til Venstre-medlemmer, der er utilfredse med statsminister Lars Løkke Rasmussens udmeldinger om en mulig SV-regering.
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA giver gratis medlemskab til utilfredse Venstre-vælgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA giver gratis medlemskab til utilfredse Venstre-vælgere

Statsministeren åbner for SV-regering, hvilket får LA til at åbne for gratis medlemskab til Venstre-medlemmer.

Danmark - 16. maj 2019 kl. 12:23
Af Ritzau

På den ene side er fokus for udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) at forsøge at holde sammen på VLAK-regeringen efter en udmelding fra Lars Løkke Rasmussen (V) om en eventuel SV-regering.

På den anden side tilbyder Liberal Alliance nu Venstre-medlemmer at melde sig gratis ind i LA. Partiet er formelt stadig regeringspartner med V, selv om der er udskrevet folketingsvalg for over en uge siden.

arrow Læs også: Mette F. om SV-regering: Der er for meget der skiller os ad

- Vi er det borgerlige-liberale Danmarks redningsbåd. Vi står fast på nogle principper, dem kæmper vi for. Det tror vi på, at vi kun kan gennemføre i et borgerligt-liberalt Danmark og ikke med Socialdemokratiet, siger Anders Samuelsen.

Dermed forsøger Anders Samuelsen at kapre Venstre-vælgere, der er utilfredse med, at Løkke åbner for en eventuel SV-regering, fordi der er et pres fra partier på den yderste højrefløj.

Førsteprioritet for statsministeren er dog, at det borgerlige-liberale Danmark genvinder regeringsmagten. Men han vil ikke afvise at gå i regering med Socialdemokratiet, hvis der ikke kan skabes flertal uden partierne på den alleryderste højrefløj.

- Det er ikke en reel diskussion, om vi skal give indrømmelser til Stram Kurs, det kommer vi aldrig nogensinde til, siger Anders Samuelsen.

Det er i en ny samtalebog, der udkommer torsdag, at statsministeren åbner for at danne en SV-regering.

Bogen hedder "Befrielsens øjeblik".

Anders Samuelsen er desuden utilfreds med Venstres velfærdsløfte om at lade den offentlige sektor vokse med 0,65 procent, i ly af at der kommer ekstra ældre og flere børn, der skal plejes i fremtiden.

Desuden vil Venstre have et skattestop.

- De ting, som Venstre har gjort indtil nu i valgkampen, har grundlæggende haft den bundlinje, at det har sendt et signal til danskerne om, at der ikke er nogen forskel.

- Det betyder, at man har købt ind på hele den socialdemokratiske dagsorden om, at det handler bare om at bruge alle pengene i den offentlige sektor. Det synes jeg, er ærgerligt, siger Anders Samuelsen.

Alt i alt er der ikke meget plads til skattelettelser, som LA gerne vil have.

- Det er bekymrende. Den her valgkamp kan blive umanerlig dyr, hvis man fortsætter i samme tempo med at brænde penge af. Man har allerede forgrebet sig på de penge, som borgerne har betalt for meget i skat i råderummet, siger Anders Samuelsen.

Han svarer ikke på, hvad sandsynligheden er for, at blå blok genvinder magten, selv om meningsmålinger tilsiger, at det bliver meget svært.

arrow Løkke melding om SV-regering er befriende for borgmester
16. maj 2019 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:30
arrow Venstrefløjen: Ingen SV-regering med vores mandater
16. maj 2019 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:44
arrow Kristian Jensen ser ikke SV-regering som andenprioritet
16. maj 2019 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:22
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?