24. oktober 2019
17-årige Emilie Meng blev sidst set i live, da hun i juli 2016 tog afsked med sine venner efter en bytur. Et halvt år senere blev hun fundet i en sø nær Borup på Midtsjælland.
17-årige Emilie Meng blev sidst set i live, da hun i juli 2016 tog afsked med sine venner efter en bytur. Et halvt år senere blev hun fundet i en sø nær Borup på Midtsjælland.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde aflyttede nabo ulovligt - men slipper for straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde aflyttede nabo ulovligt - men slipper for straf

Retten i Næstved kender en 48-årig kvinde skyldig i forsøg på at aflytte sin nabo, men hun slipper for straf.

Opdateret 12. april 2019 kl. 12:32
Danmark - 12. april 2019 kl. 12:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 48-årig kvinde er kendt skyldig i forsøg på at have aflyttet sin nabo over flere måneder i jagten på Emilie Meng, der forsvandt i 2016.

Dog påpeger retsformand Lene Sigvardt ved Retten i Næstved, at den forskyldte straf bortfalder.

arrow Læs også: Uvist om der i dag er nogen sigtede i Emilie Meng-sagen

Det var i 2016, at det tog overhånd for kvinden fra Korsør, da hun var helt overbevist om, at hendes 69-årige nabo holdt den forsvundne pige fanget.

Kvinden borede flere huller i muren til naboen, tog mursten ud og satte optageudstyr op. Så kunne hun optage og aflytte samtaler fra huset.

Retten påpeger ved domsafsigelsen, at politiet var opmærksom på, at kvinden foretog aflytningerne og ikke påpegede, at det muligvis var forkert.

Det er på grund af indholdet på optagelserne, der ifølge retten ikke gav nogen særlig information, at kvinden blev dømt for forsøg.

Optagelserne og kvindens forklaring var dog en medvirkende faktor til, at naboens hjem blev ransaget ikke mindre end fem gange i 2016.

Kvinden selv har erkendt, at hun optog lyde fra naboens hus, men hun mener ikke, at hun brød loven.

Og selv om retten ikke finder, at optagelserne indeholdt relevant information, har politibetjente undervejs bekræftet, at de hørte noget på dem.

Det lagde domsmandsretten også vægt på i sin afgørelse, som der blev truffet enstemmigt.

- Det lægges også til grund, at politiet har bekræftet tiltalte i, at der kunne høres på de her optagelser, at en kvinde råbte om hjælp, siger retsformanden.

Den 48-årige påstod at høre en kvinde på den anden side af muren, der græd og råbte "nej, nej, nej". Det var det, der fik hende til 6. august 2016 at begynde at optage lydene, cirka en måned efter at Emilie Meng forsvandt.

Optagelserne skete ved, at kvinden tog en mursten ud af væggen, der sad løst, hvorefter hun lagde sin telefon ind i hullet. Bag hullet var der et hulrum på ti centimeter, inden nabomuren begyndte.

Flere mursten blev senere taget ud af væggen, ligesom der blev fundet andre huller i kvindens ejendom. På et tidspunkt placerede kvinden også en diktafon i garagen mellem de to rækkehuse, hvor hun først hørte lyden.

Senioranklager Anne Marie Fink krævede, at kvinden skulle straffes med en betinget straf, mens forsvarer Henrik Stagetorn ville have sin klient frifundet.

Han påstår, at kvindens formål alene var at dokumentere, hvorvidt Emilie Meng befandt sig i ejendommen, og at hun handlede i god tro.

Kvinden har valgt at modtage dommen. Det er endnu ikke lykkedes at finde frem til, hvem der slog Emilie Meng ihjel.

arrow Emilie Meng-dokumentar: Kun politidirektøren udtaler sig
07. oktober 2019 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:42
arrow Dokumentar om Emilie Meng-sagen bringer nyt frem
07. oktober 2019 kl. 08:49 Opdateret: kl. 08:57