11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kursusvirksomheder trues af nyt job-udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kursusvirksomheder trues af nyt job-udspil

De seks ugers selvvalgt kursus for ledige er blevet en hel industri i sig selv, som nu kan forsvinde.

Danmark - 30. april 2014 kl. 16:06
Af Ritzau

Hvis regeringens beskæftigelsesudspil bliver ført ud i livet, kommer det til at koste dyrt for en gruppe danske kursusvirksomheder, som har slået sig op på at udbyde korte kurser til ledige.

Det siger direktøren for virksomheden Mindjuice, Pernille W. Lauritsen, som igennem det seneste år har tilbudt et coachingkursus målrettet lediges seks ugers selvvalgt uddannelse, som regeringen gerne vil afskaffe med det nye udspil.

- Vi udbyder også flere andre uddannelser, så vi er ikke afhængige af offentlige støttekroner. Men det vil helt sikkert betyde, at nogle virksomheder må lukke, hvis det sker, siger hun.

Pernille W. Lauritsen mener, at de seks ugers uddannelse har været en pengemaskine for nogle virksomheder.

- Men det må regeringen jo så opstille nogle kriterier for at forhindre.

- For os vil det mest af alt være hjerteskærende at lukke kurset, fordi det har været så fantastisk at se 150 mennesker komme ind ad døren uden håb og så gå ud af døren med tro på livet og det at finde et arbejde, siger Pernille W. Lauritsen.

Hos Mindjuice har ledige kunnet få betalt kurset Coaching i organisationer. I alt har 150 ledige været igennem forløbet - det har været alt fra håndværkere til højtuddannede, siger direktøren.

- De får en ny faglighed, som i vores tilfælde handler om coaching. Hvad er coaching, og hvordan bruger man det. Kurset sluttes af med en eksamen, siger Pernille W. Lauritsen.

Hendes egen optælling i løbet af det seneste halve år viser, at omkring en tredjedel af kursisterne har fået job efter tre måneder.

Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, siger, at de lediges selvvalgte uddannelse er blevet "en hel industri".

- Man kan slå op på nettet og se, at det ene firma efter det andet har levet fedt på det, men evalueringer viser jo, at kurserne ikke får dem med længere videregående uddannelser i job. Den industri vil nu smuldre væk, men det synes jeg ikke, man skal begræde, siger han.

Regeringen præsenterede onsdag sit bud på en reform af det danske beskæftigelsessystem.

Her lyder det blandt andet, at ordningen med de seks ugers selvvalgt uddannelse skal sløjfes og erstattes af udvalgte og mere jobrettede uddannelsesforløb.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?