16. januar 2021
Anne Mette Hancock har haft stor succes med sine to krimibøger "Ligblomsten" og "Mercedes-snittet". Til januar udgiver hun sin tredje krimibog, der får titlen "Pitbull". (Arkivfoto).
Anne Mette Hancock har haft stor succes med sine to krimibøger "Ligblomsten" og "Mercedes-snittet". Til januar udgiver hun sin tredje krimibog, der får titlen "Pitbull". (Arkivfoto).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krimiforfatter debuterede med et brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimiforfatter debuterede med et brag

I 2017 udgav hun sin første krimi, "Ligblomsten", der gav hende prisen som Årets Debutant. Søndag den 8. december runder forfatter Anne Mette Hancock 40 år.

Opdateret 08. december 2019 kl. 07:02
Danmark - 08. december 2019 kl. 07:00
Af Ritzau

I løbet af sin korte karriere som forfatter har hun opnået mere end de fleste. På to år har hun udgivet to kriminalromaner, mens den tredje bliver udgivet i begyndelsen af januar.

Hendes krimier har været på toppen af bestsellerlisterne flere måneder i træk, og søndag den 8. december fylder den danske krimiforfatter og journalist Anne Mette Hancock 40 år.

Hun er født i Gråsten og har tidligere boet i USA og i Frankrig.

Hun har en bachelorgrad i historie og er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. I løbet af sin journalistiske karriere har hun blandt andet skrevet livsstilsstof for Berlingske og forskellige magasiner.

Fra 2013 til 2015 var Anne Mette Hancock PR-ansvarlig og pressechef for sin bror Anders Aagaard Jensens restaurantkæde, Madklubben.

Hun debuterede som krimiforfatter i 2017 med bogen "Ligblomsten". For den blev hun kåret til Årets Debutant af Det Danske Kriminalakademi.

- Når man skriver en debutkrimi, aner man ikke, om den er noget værd, før man står med en bogkontrakt i hånden. Derfor har man ofte en nagende fornemmelse i solar plexus af, at man er totalt talentløs. Det havde jeg, i hvert fald, siger Hancock ifølge bog.dk.

- Så det, at man sidder i al sin ensomhed og skriver på et manuskript det ene år for så at ligge øverst på bestsellerlisterne det næste - dét føles vildt! Det er jo den vildeste drøm, der er gået i opfyldelse, siger hun til mediet.

Året efter udgivelsen af "Ligblomsten" kom efterfølgeren "Mercedes-snittet". For den blev hun nomineret til blandt andet Krimimessens Publikumspris.

Tredje bind i serien får titlen "Pitbull" og skal efter planen udkomme 2. januar 2020.

Anne Mette Hancock bor i København med sin mand og deres to børn.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?