19. maj 2019
Der blev affyret flere skud mod to personer i Mjølnerparken i september sidste år. Angriberne med tilknytning til LTF troede, at personerne tilhørte grupperingen Brothas, men det var betjente i civil. Onsdag blev en kendt skyldig i drabsforsøg, mens tre blev frikendt for samme anklage. Mandag falder der dom. (Arkiv)
Der blev affyret flere skud mod to personer i Mjølnerparken i september sidste år. Angriberne med tilknytning til LTF troede, at personerne tilhørte grupperingen Brothas, men det var betjente i civil. Onsdag blev en kendt skyldig i drabsforsøg, mens tre blev frikendt for samme anklage. Mandag falder der dom. (Arkiv)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krav om livstid til ung LTF'er for drabsforsøg på betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krav om livstid til ung LTF'er for drabsforsøg på betjente

Efter en skudepisode i Mjølnerparken er tre blevet frifundet for drabsforsøg. En fjerde risikerer nu livstid.

Opdateret 13. december 2018 kl. 13:04
Danmark - 13. december 2018 kl. 13:02
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Københavns Byret kræves et ungt bandemedlem torsdag idømt landets strengeste straf, fængsel på livstid.

Den 20-årige mand, der ligeledes kræves udvist til hjemlandet Pakistan, blev onsdag kendt skyldig i drabsforsøg og våbenbesiddelse.

Laura Birch, der er specialanklager, måtte onsdag se tre andre blive frikendt for anklagen om, at de ville dræbe to personer i Mjølnerparken i København.

Kun den 20-årige blev kendt skyldig i den del af sagen.

I sin procedure torsdag anerkender anklageren, at det kan virke voldsomt at idømme livstid for våbenbesiddelse og drabsforsøg.

Men samtidig peger hun på, at den dømte på gerningstidspunktet var medlem af banden Loyal to Familia, at han med tre forskellige våben på tre forskellige dage har truet flere personer, samt at han tidligere er straffet.

- Det udfordrer det danske samfunds normale værdier, siger Laura Birch.

Det var i september sidste år, at der blev affyret en serie skud fra en motorcykel mod to mænd i en gård i Mjølnerparken.

De to var betjente i civil.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der var tale om en forveksling. Angriberne troede angiveligt, at mændene tilhørte grupperingen Brothas.

Forsvareren for den 20-årige, der er kendt skyldig i drabsforsøg, forstår ikke anklagerens krav om livstid.

- Det er alvorlige sager, men der er ikke nogen, der er døde, siger advokat David Neutzsky-Wulff.

Ifølge ham bør straffen ikke overstige 14 års fængsel. En eventuel udvisningsdom bør desuden gøres betinget. Manden er født og opvokset i Danmark, og han har et barn på knap to år.

- Hvad skal vi gøre med det bandemedlem, der skyder og dræber en anden, når man bringer livstid i spil til min klient. I et retssamfund må der være en forskel, det skal der være, siger forsvareren.

En af mændene, der onsdag blev frifundet for drabsforsøg, blev kendt skyldig i våbenbesiddelse. Anklageren kræver, at han idømmes fem års ubetinget fængsel.

De usædvanligt strenge strafkrav skyldes, kriminaliteten ifølge anklageren er begået i forbindelse med en bandekonflikt.

Dommen vil blive afsagt mandag klokken 10 i Københavns Byret.