23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner har fået langt flere chefer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner har fået langt flere chefer
Antallet af chefer vokser i kommunerne. Men meningen med kommunalreformen var det modsatte, siger eksperter.
Danmark - 29. marts 2012 kl. 02:33
Af Ritzau
Landets kommuner har fået langt flere personer ind på chefgangene i de senere år.

Siden december 2006 er antallet af kommunale chefer steget med 18 procent. Det viser tal, som Kommunernes Landsforening (KL) har trukket igennem Det Fælleskommunale løndatakontor, skriver metroXpress.

I december 2006 - og dermed før kommunalreformen trådte i kraft i januar 2007 - var 2666 medarbejdere ansat på chefoverenskomst. I december 2011 var antallet steget til 3140 chefer.

Væksten på chefgangene strider med kommunalreformens oprindelige hensigt, påpeger eksperter.

- Logikken bag kommunalreformen skulle jo gerne føre til færre ledere. Det tager selvfølgelig tid at implementere og effektivisere.

- Men man skulle da gerne kunne se stordriftsfordelene nu, og på sigt skulle der meget gerne komme meget færre chefer, siger professor i samfundsforhold Bent Greve fra Roskilde Universitet til metroXpress.

Også Hanne Foss Hansen, der er professor i forvaltning og offentlig organisation ved Københavns Universitet, forventer, at kommunalreformen vil slanke på blandt andet lederniveau.

- Det er naturligt, at man i perioden, lige efter reformen trådte i kraft i 2007, havde behov for flere chefer til at styre fusioner. Men på længere sigt skulle man gerne kunne høste nogle effektiviseringsbesparelser i kommunerne, siger hun til avisen.

Chefkonsulent hos KL Lars Eckeroth mener, at tallene snyder.

- Reelt har kommunerne reduceret antallet af chefer siden kommunalreformen. Når det ikke kan ses i statistikken, skyldes det, at statistikken ikke er korrigeret for de nye opgaver, kommunerne har fået ansvar for.

- Det gælder for eksempel hele beskæftigelsesindsatsen, hvor kommunerne i 2009 fik overdraget omkring 1300 administrative årsværk fra staten. Heraf var en hel del chefer, siger han.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?