6. august 2021
Mette Frederiksens S-regering blev dannet 27. juni 2019 og har snart to års jubilæum. Til trods for nogle sager, som har fået en del kritik, står regeringen fortsat stærkt i meningsmålingerne. (Arkivfoto)
Mette Frederiksens S-regering blev dannet 27. juni 2019 og har snart to års jubilæum. Til trods for nogle sager, som har fået en del kritik, står regeringen fortsat stærkt i meningsmålingerne. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentator: Mette F. har styret stilsikkert og stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentator: Mette F. har styret stilsikkert og stærkt

En klar politisk profil gør regeringen stærk. Men forholdet til støttepartier er anstrengt, mener kommentator.

Danmark - 18. juni 2021 kl. 12:36
Af Ritzau

Til trods for sager som et udrejsecenter på Langeland, og beslutningen om at hente de danske børn hjem fra Syrien alligevel, står den danske regering stærkt.

Det mener politisk kommentator for Altinget Erik Holstein.

Den 27. juni kan regeringen fejre to års jubilæum med en stærk vælgertilslutning på omkring 30 procent.

Der er sket et fald i tilslutningen, som kan skyldes de førnævnte sager, og det faktum, at Danmark er på vej ud af coronakrisen. Men faldet er ikke bekymrende stort, forklarer Erik Holstein.

Holstein mener, at årsagen til den høje vælgertilslutningen er en meget klar politisk profil fra statsministeren.

- Det er meget tydeligt, hvad Mette Frederiksens projekt er, og det tror jeg, er en stor styrke. At de har et ideologisk pejlemærke for, at det de gør, er vigtigt.

Og det er en ideolog, som en stor del af befolkningen er enig i, mener Erik Holstein. Nemlig en venstre-socialdemokratisk fordelingspolitik og en stram udlændingepolitik, forklarer han.

Men den kommende periode, hvor Danmark bevæger sig ud af coronakrisen, kan godt gå hen og blive sværere for regeringen, spår Holstein.

Han mener særligt, at forholdet til støttepartierne er blevet mere anstrengt.

- Der ligger nogle sager, som skal lande efter sommeren. Eksempelvis spørgsmålet om ydelseskommissionen, hvor regeringen skal være påpasselige, hvis de skal have Enhedslisten med.

- Også forholdet til Radikale Venstre er stadig mere elendigt. Både fordi de ikke kom i regering for to år siden, og fordi der ikke er sket det store på udlændingepolitikken, siger han.

For Mette Frederiksens regering er ikke usårlig og har brug for støttepartierne, hvilket de seneste dårlige sager for regeringen viser. Her har støttepartiernes opbakning været umådeligt vigtig, mener Erik Holstein.

Det er også en af årsagerne til, at han ikke tror på de spirende rygter om et folketingsvalg i efteråret.

Dog vil han heller ikke helt udelukke det og skyder på, at der er en 25 procent chance for et valg i efterårsmånederne.

- Det er klart, at det kan ske, hvis Mette Frederiksen er under gunstige omstændigheder i efteråret, kan hun blive fristet til udskrive valg samtidig med kommunalvalget.

- Det er en mulighed. Men jeg tror ikke, det er noget, man går efter, siger han.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?