27. maj 2020
Med det nye makkerpar har partiet fået to rapkæftede og slagkraftige politikere i forgrunden. Nu er det afgørende, hvor godt de kan enes, siger politisk kommentator Erik Holstein.
Med det nye makkerpar har partiet fået to rapkæftede og slagkraftige politikere i forgrunden. Nu er det afgørende, hvor godt de kan enes, siger politisk kommentator Erik Holstein.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentator: Ellemann sikrer sig ret til at skære igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentator: Ellemann sikrer sig ret til at skære igennem

Jakob Ellemann-Jensen har slået fast, at han bestemmer, og at næstformanden må rette ind, siger kommentator.

Opdateret 21. september 2019 kl. 15:20
Danmark - 21. september 2019 kl. 15:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nyvalgte formand i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, gjorde det klart i sin tale på partiets ekstraordinære landsmøde, at han vil slå hårdt ned på de fløjkrige, som har plaget Venstre de seneste år.

Det interessante bliver nu, om den nyvalgte næstformand Inger Støjberg vil rette ind efter Jakob Ellemann-Jensen, lyder det fra Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget.

- Men signalet var så klart, at det ville være meget dumt for hende, hvis hun begyndte at køre sit eget løb.

I sin tale lød det fra Jakob Ellemann-Jensen, at der ikke længere skal være tvivl om, hvem der bestemmer hvad, og hvordan magten er fordelt i Venstre.

Også det var ganske fornuftigt af Jakob Ellemann-Jensen at slå fast med det samme, lyder det fra Erik Holstein.

- Det der formandskab, der var en papirkonstruktion mellem Løkke og Jensen, det skabte mange problemer.

- Ellemann har sikret, at han har ubetinget ret til at skære igennem. Og hvis Støjberg mener noget andet, så må Støjberg rette ind, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen blev valgt uden nogen modkandidater, mens Støjberg vandt overbevisende over Ellen Trane Nørby, som også var kandidat til næstformandsposten.

Efter valget undgik Inger Støjberg at svare på, hvorvidt hendes sejr skal ses som en opbakning til hendes udlændingepolitiske linje.

- Jeg ser det som en opbakning til fred og ro i Venstre, lød det fra den nyvalgte næstformand.

Men ifølge Holstein er der ingen tvivl om, at Støjbergs valgsejr netop skal ses som en tilslutning til hendes omdiskuterede linje i udlændingepolitikken.

- Der er selvfølgelig flere ting i det, for Støjberg har også en folkelighed, men alle målinger blandt Venstres medlemmer viser, at Støjbergs udlændingepolitik er meget populær, siger han.

- Men når hun undlader at svare på det, så er det jo, fordi der igen kan gå fløjkrig i det, hvis hun tager det som en opbakning til sin linje.

Med det nye makkerpar i front for Venstre, har partiet fået to rapkæftede og slagkraftige politikere i forgrunden.

- Det er virkelig nogle, som kan brage igennem mediemuren. De skal nok begge vokse lidt i tyngden for at kunne konkurrere med Mette Frederiksen, og de skal sørge for, at de kan enes, siger Erik Holstein.

- Støjberg er et rigtig godt kort, hvis det bliver spillet rigtigt, men der er også et faremoment i det, hvis hun ikke er til at styre.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?