29. juli 2021
Statsminister Mette Frederiksen og regeringen kan forvente tilbagegang i meningsmålingerne de kommende måneder. Den forventede tilbagegang skyldes, at der venter svære forhandlinger efter sommerferien, mener politisk kommentator Hans Engell. (Arkivfoto)
Statsminister Mette Frederiksen og regeringen kan forvente tilbagegang i meningsmålingerne de kommende måneder. Den forventede tilbagegang skyldes, at der venter svære forhandlinger efter sommerferien, mener politisk kommentator Hans Engell. (Arkivfoto)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentator: Der venter svære tider for Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentator: Der venter svære tider for Socialdemokratiet

I den kommende tid venter flere tunge og svære sager, og det vil påvirke opbakningen til S, mener kommentator.

Danmark - 21. juni 2021 kl. 11:50
Af Ritzau

Coronakrisen lakker mod enden, og det påvirker vælgertilslutningen til Socialdemokratiet negativt, mener politisk kommentator Hans Engell.

I den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau, er tilslutningen til partiet faldet til 28,4 procent.

arrow Læs også: S får laveste opbakning i 15 måneder i Voxmeter-måling

Det er den laveste tilslutning, som Socialdemokratiet har fået i en Voxmeter-måling siden 22. marts sidste år.

- De socialdemokratiske træer vokser ikke længere ind i himlen, siger Hans Engell.

Det hører dog med til tilslutningen på de 28,4 procent, at der i målingen er en statistisk usikkerhed på 2,8 procentpoint for partiet.

Hans Engell mener, at særligt regeringens beslutning om at hente danske børn og deres mødre hjem fra Syrien har haft stor effekt på vælgertilslutningen i meningsmålingerne.

- Det er klart, at sagen om børnene i Syrien kostede dyrt, fordi Mette Frederiksen udstedte nogle garantier, som hun alligevel ikke levede op til, siger han.

Sagen om børnene i Syrien og regeringens forsøg på at placere et asylcenter på Langeland er gode eksempler på, at der er for meget uro omkring regeringens politik, mener Hans Engell.

- Vælgerne kan godt lide stabilitet og de seneste måneders sager, har ikke været godt for den stabilitet, siger han.

Og ifølge Hans Engell vil opbakningen til Socialdemokratiet fortsat falde.

Efter sommerferien venter der nemlig flere tunge og svære sager for regeringen.

Der skal forhandles en klimahandleplan for landbruget, ydelseskommissionen vil komme til at fylde en hel del, og minkkommissionen vil påbegynde sit arbejde.

- Det der ligger tilbage efter sommerferien, bliver de tungeste sager. Indtil nu har regeringen plukket de relativt lavthængende frugter. Nu kommer de virkeligt svære sager, for det er her, der er mange penge og principper.

- Derfor vil jeg ikke være overrasket, hvis Socialdemokratiet går yderligere tilbage i meningsmålingerne, siger Hans Engell.

Ved det seneste valg 5. juni 2019 fik Socialdemokratiet 25,9 procent af stemmerne, men partiet har altså generelt ligget meget højt i målingerne under coronakrisen.

Den nye Voxmeter-måling er foretaget i perioden 14. juni til 20. juni blandt 1022 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?