17. januar 2019
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kører til Gallataffel fra Amalienborg til Christiansborg
gallery icon

Se billedserie

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kører til Gallataffel fra Amalienborg til Christiansborg
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knitrende kjoler og flotte uniformer strålede om kap med Kronprins Frederik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knitrende kjoler og flotte uniformer strålede om kap med Kronprins Frederik
Danmark - 26. maj 2018 kl. 20:52
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knitrende kjoler og flotte uniformer strålede om kap med Kronprins Frederik, da han efter en rundtur i åben vogn i København sammen med kronprinsesse Mary ankom til aftenens gallataffel på Christiansborg Slot. Turen frem til slottet blev gennemført i en såkaldt barouche fra Den Kongelige Stald-Etat. Vognen, der er forspændt med fire heste, hvoraf de to havde ryttere i sadler, blev fremstillet af hofvognfabrikant Joseph Neuss ved Karl Trutz i Berlin, Tyskland, og blev leveret til Frederik 8.s Stald-Etat i 1906.

Det var den samme vogn, som Kronprins Frederik og Kronprins Mary kørte i i forbindel med deres bryllyp i 2004. Og ved daværende tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henriks bryllup den 10. juni 1967

Gallataflet i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag finder sted i Riddersalen, der er de største af De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot.

Til et taffelbord hører ofte borddekorationer. Ved aftenens gallataffel består dekorationerne af bronzekandelabre og sølv lysestager. Det oplyser kongehuset.

På to af bordene vil der stå en guldløve, der stammer fra Kong Frederik 6.s dessertstel. Guldløverne vil være udsmykket med en blomsterdekoration, og bronzekandelabrene dekoreres med ranker af blomster.

Alle gallataflets runde borde pyntes med farverige blomsterdekorationer, der blandt andet består af pink pæoner, brudeslør, ridderspore og jomfru i det grønne.

Gæsterne skal ved taflet spise en fireretters middag. Forretten serveres på sølvtallerkener fra 1750'erne, og hovedretten serveres på stellet "Saksisk Blomst". Mellemretten og desserten vil begge blive serveret på kronetallerkener med koral kant. Gæsterne skal drikke af Holmegaard-glas, der blev specialdesignet i anledning af Dronningen og Prins Henriks sølvbryllup den 10. juni 1992.

Menuen

Menuen består af Aspargesflan, Vild brøndkarse og fjordrejer.

Ryg af Dansk Sommerbuk, Spidskål, nye danske kartofler og Morkel sauce

Roqueforttærte og endelig Rabarber og - Citronmousse