18. november 2018
Den konservative Naser Khader skifter valgkreds, fordi det har været svært at få arbejdet i kredsen i Østjylland til at hænge sammen med familieliv og folketingsarbejde, oplyser partiet.
Den konservative Naser Khader skifter valgkreds, fordi det har været svært at få arbejdet i kredsen i Østjylland til at hænge sammen med familieliv og folketingsarbejde, oplyser partiet.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Khader går efter Brian Mikkelsens valgkreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Khader går efter Brian Mikkelsens valgkreds

Sjællands Storkreds er større end Østjyllands, hvor den konservative profil hidtil har været opstillet.

Danmark - 04. september 2018 kl. 14:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsmedlem Naser Khader (K) går efter at overtage tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsens valgkreds.

Det oplyser Det Konservative Folkeparti.

Hidtil har Khader været opstillet i Østjyllands Storkreds. Men han er indstillet af tre vælgerforeninger til at blive opstillet i Sjællands Storkreds.

arrow Læs også: Naser Khader afløser Brian Mikkelsen

- Jeg har fået muligheden for at blive opstillet i Danmarks største valgkreds, hvilket jeg ser som en stor tillidserklæring og anerkendelse fra partiet, siger Naser Khader i pressemeddelelsen.

Ved at skifte til Sjællands Storkreds får Khader potentielt mulighed for at få et højere personligt stemmetal, end han gjorde ved valget i 2015, hvor 4041 østjyder stemte personligt på den konservative profil.

Brian Mikkelsen var den konservative frontfigur i Sjællands Storkreds ved valget i 2015. Han fik 4398 personlige stemmer. Mikkelsen har forladt politik for at blive direktør i Dansk Erhverv.

I dag sidder den konservative Brigitte Klintskov Jerkel i Folketinget som Mikkelsens suppleant. Hun stiller også op i Sjællands Storkreds, hvor De Konservative kun har udsigt til at få et enkelt mandat.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at jeg var det eneste folketingsmedlem opstillet i kredsen, men Naser Khader er en stor profil og kendt over hele landet, så det er en fordel for partiet, siger Jerkel til Dagbladet Roskilde.

- Jeg mener, vi kan supplere hinanden rigtig godt, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger hun.

Årsagen til, at Khader skifter kreds, er, at det har været svært for ham at forene sit familieliv med arbejdet i Østjyllands Storkreds, oplyser partiet.

- For partiet er det en god løsning. Naser Khader har af personlige årsager brug for at være mere sammen med familien, siger Niclas Kvernrød, der er formand for Aarhus Konservative Vælgerforening.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal efterfølge Khader som profil for De Konservative i Østjylland.

- Vi tror på i Aarhus, at vi er i stand til inden for nogle uger at præsentere et stærkt hold. Og vi tror på, at vi er i stand til at finde en spidskandidat, der har en stærk profil, siger Niclas Kvernrød.

Konservative står til at genvinde et folketingsmandat i Østjylland ifølge en prognose, som professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, har udarbejdet for netmediet Altinget.