26. oktober 2021
Sisse Reingaard startede karrieren som skuespillerinde i 1960'erne. Hun var med i store danske hits som "Olsen Banden", "Huset på Christianshavn" og "Matador", inden hun stoppede karrieren. (Arkivfoto)
Sisse Reingaard startede karrieren som skuespillerinde i 1960'erne. Hun var med i store danske hits som "Olsen Banden", "Huset på Christianshavn" og "Matador", inden hun stoppede karrieren. (Arkivfoto)
Foto: Erik Holmberg/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keramikeren spillede med i folkekære film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keramikeren spillede med i folkekære film

Sisse Reingaard er blevet kaldt kælenavnet Sisse hele livet, så hun kan glemme, at hun hedder Anne-Marie. Skuespillerinden fylder 75 år den 23. september.

Danmark - 23. september 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

Oprindeligt var keramik det kunstneriske håndværk, hun interesserede sig for.

Men den nu pensionerede skuespillerinde Sisse Reingaard - med det borgerlige navn Anne-Marie Reingaard - skiftede det ud med det store lærred.

Hun medvirkede i over 20 film fra 1960'erne til 1980'erne og i mindre roller i flere store danske serier som "Matador" og "Huset på Christianshavn".

Den tidligere skuespillerinde fylder 75 år den 23. september.

Sisse er et kælenavn, som både familie, venner og siden den danske offentlighed har brugt om skuespillerinden det meste af hendes liv.

- Jeg kan slet ikke huske at have heddet andet end Sisse. Når jeg er ved lægen, eller andre steder hvor de skal bruge mit sygesikringsbevis, så kan jeg stadig ikke vænne mig til, at de kalder mig Anne-Marie, har hun tidligere fortalt til Ritzau.

Sisse Reingaard begyndte som teater- og filmskuespiller og som "Lommer-pige" i Stig Lommers folkelige revyer i slutningen af 1960'erne.

I et interview i 2017 med Billedbladet har hun fortalt, hvordan filmkarrieren startede ved et tilfælde.

Hun fortalte, hvordan hun havde lejet et værelse af sin søster, Elsebeth Reingaard Neumann, som var en af 1960'ernes mest kendte fotomodeller.

- En dag kom Morten Grunwald på besøg med Axel Strøbye, der stod og manglede en ung pige til filmen "Hold da helt ferie", fortalte hun.

De havde forsøgt 24 andre piger før hende.

Sisse Reingaard fik rollen, fordi hun kunne få skuespilleren Christoffer Bro, som hun spillede overfor i filmen, til at grine.

Hun spillede også overfor Dirch Passer i filmen "Pigen fra Egborg" i 1969. De to blev venner, og hun blev siden inviteret med til hans bryllup, har hun fortalt til Billedbladet.

Sisse Reingaard var gift med filmfotografen Claus Loof.

Parret lærte hinanden at kende under optagelserne til filmen "Stine og Drengene" fra 1969, hvor Reingaard spillede rollen som Stine.

Claus Loof og Sisse Reingaard arbejdede siden sammen på flere andre film.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?