30. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Justitsminister: Terroraktion må ikke spolere julefreden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister: Terroraktion må ikke spolere julefreden

Aktionen, som har afværget et formodet terrorangreb, vidner om, at nogle vil Danmark ondt, siger minister.

Danmark - 11. december 2019 kl. 18:39
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi skal ikke lade vores liv ændre at de mørke kræfter, som vil os det ondt.

Sådan siger justitsminister Nick Hækkerup (S), efter at politiet onsdag har gennemført en aktion på grund af mistanke om, at et terrorangreb med et "militant, islamistisk motiv" var ved at blive forberedt.

arrow Læs også: Medie: Mossad hjalp dansk politi med anholdelser i terrorsag

- Vi skal leve præcis, som vi plejer. Og så skal vi vide og trøste os med, at politiet og Politiets Efterretningstjeneste passer på os, siger Nick Hækkerup, der som justitsminister er politiets øverste chef.

- Det er klart, at der ikke kan udstedes nogle garantier, for vi lever i en tid, hvor terrortruslen mod Danmark er alvorlig, og derfor skal vi være årvågne, men der er ingen grund til at lade det her spolere julefreden, siger ministeren.

Under aktionen har politiet anholdt omkring 20 personer. Det er uvist, hvor mange af de personer, der sigtes for terror, og hvad andre af de anholdte nøjagtigt sigtes for.

Politiet har heller ikke oplyst, om de anholdte menes at have haft konkrete planer om et terrorangreb mod et bestemt mål, eller om de mere bredt skulle have planer om at gennemføre et terrorangreb.

Chefpolitiinspektør og operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer udtalte på et pressemøde, at sagen viser, at der er personer, som har både kapacitet til og intentioner om at begå terrorangreb.

Det giver dog ikke umiddelbart anledning til at ændre trusselvurderingen mod Danmark, lød det både fra politiet og også fra justitsministeren.

- Hvis man endelig vil, så kan man sige, at i dag er der fjernet noget af det, som har været trussel i Danmark, siger Nick Hækkerup.

Spørgsmål: Giver situationen dig anledning til at overveje nye politiske tiltag?

- Vi overvejer hele tiden, hvad der skal til, for at vi kan passe på Danmark. Blandt andet ser vi lige nu på initiativer, som skal give politiet bedre mulighed for at imødegå trusler blandt andet via overvågning, siger justitsministeren.

arrow Medier: Terrormistænkt kender personer udrejst til IS i Syrien
14. december 2019 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:50
arrow For anden gang på 28 timer er sigtet i terrorsag løsladt
14. december 2019 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:48
arrow Tre løslades i stort anlagt terrorsag om våben
13. december 2019 kl. 11:46 Opdateret: kl. 11:48
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?