23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Justitsminister: Folkemødet er ikke i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister: Folkemødet er ikke i fare
Trusselsvurdering er uændret i Danmark efter norsk terrorangreb, så folkemøde fortsætter, siger Lars Barfoed.
Danmark - 27. juli 2011 kl. 12:16
Af Ritzau
Folkemødet i Allinge på Bornholm trues ikke med aflysning næste år efter terrorangrebet i Norge, understreger justitsminister Lars Barfoed (K).

Han påpeger, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke har ændret trusselsvurderingen i Danmark, siden Anders Behring Breivik dræbte 76 mennesker med en bombe i regeringskvarteret i Oslo og henrettede unge socialdemokrater på øen Utøya fredag.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

- Der er ingen ændring i trusselsbilledet og sikkerheden i Danmark. Derfor vil folkemødet på Bornholm komme an på en konkret vurdering, siger Lars Barfoed gennem sin presserådgiver.

Ved folkemødet talte flere politikere anført af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og oppositionens kandidat, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Tilhørerne kom tæt på dem og andre politikere.

Efter et møde med partierne meddelte Bertel Haarder for nylig Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), at folkemødet får en halv million kroner.

- Alle deltagerne på mødet var enige om, at folkemødet i Allinge i år havde et godt forløb, og at det bør gentages næste år. Dermed har jeg opbakning til at støtte folkemødet økonomisk, sagde Bertel Haarder.

Ifølge Bornholms Kommune holdes folkemødet fra 13. til 16. juni 2012.

Bertel Haarder tør ikke vurdere, om folkemødet bliver en fast sommertradition i Danmark ligesom i Sverige. Her taler svenske politikere hver sommer en uge i juli i parken Almedalen i Visby på Gotland.

Det begyndte i 1968, da Socialdemokraternas leder og senere statsminister Olof Palme talte fra en lastbil i Almedalen. I år talte politikerne fra 3. juli til 10. juli.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?