12. april 2021
Guldbarrer fra en bankboks i Frankfurt, diamantringe, en Mercedes Benz og friværdien af ejendomme og ejerlejligheder i Albertslund, Dragør, Frederiksværk, Helsinge, Helsingør, København, Nakskov, Rødby og Stege og andre steder er beslaglagt i forbindelse med "Operation Greed". (Arkivfoto)
Guldbarrer fra en bankboks i Frankfurt, diamantringe, en Mercedes Benz og friværdien af ejendomme og ejerlejligheder i Albertslund, Dragør, Frederiksværk, Helsinge, Helsingør, København, Nakskov, Rødby og Stege og andre steder er beslaglagt i forbindelse med "Operation Greed". (Arkivfoto)
Foto: Denis Balibouse/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen straffesag mod anklager for at tale med vidne i svindelsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen straffesag mod anklager for at tale med vidne i svindelsag

I "Operation Greed" slog forsvarer alarm om muligt stillingsmisbrug. Men politiet har stoppet efterforskning.

Opdateret 09. marts 2021 kl. 08:48
Danmark - 09. marts 2021 kl. 08:38
Af Ritzau

En tidligere anklager fra Bagmandspolitiet har ikke optrådt i strid med straffeloven, da hun talte med et vidne i en sag om økonomisk kriminalitet, der kaldes "Operation Greed".

Det er konklusionen efter en undersøgelse hos Midt- og Vestsjællands Politi. Her har man besluttet at indstille efterforskningen, oplyser politikredsen.

Den usædvanlige situation opstod midt under en straffesag af enormt omfang. Den handler om hvidvask af 530 millioner kroner og om unddragelse af 297 millioner kroner i skat og moms.

Det var en forsvarerne, advokat Kristian Braad, som slog alarm sidste år. Han gik også til politiet med en anmeldelse om, at en daværende vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet skulle have misbrugt sin stilling.

Problemet var, at hun havde besluttet at holde møde med en medarbejder fra Erhvervsstyrelsen, inden vedkommende skulle vidne op i Københavns Byret for at vidne.

Dermed skaffede hun anklagemyndigheden en fordel i forhold til forsvareren, har advokat Kristian Braad sagt i et retsmøde.

Men anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi har altså konkluderet, at der ikke er grund til at tro, at der er sket noget strafbart. Og det facit er Statsadvokaten i Viborg også kommet frem til, oplyser Kristian Braad.

Den tidligere anklager ventes i næste uge at blive afhørt i Københavns Byret om, hvad det var, der skete.

Det er Østre Landsret, der har bestemt, at afhøringen om mødet med vidnet skal finde sted. Det er ikke uden betydning for sagen om "Operation Greed", at den tidligere vicestatsadvokat udspørges om kontakten til vidnet, har landsretten sagt.

De tre anklagere, der fører sagen i retten, var ikke begejstrede for vicestatsadvokatens afhøring af vidnet fra Erhvervsstyrelsen. Det fremgår af interne mails, som advokat Braad har læst op i retten på baggrund af en aktindsigt.

"Synes det er en besynderlig fremgangsmåde, håber ikke det giver problemer i retten", skrev den ene i en mail.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?