23. juni 2021
Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at føre sag om udvisning af den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic for Højesteret.
Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at føre sag om udvisning af den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic for Højesteret.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højesteret skal afgøre skæbnen for sigøjnerboss

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højesteret skal afgøre skæbnen for sigøjnerboss

Gimi Levakovic kommer endnu en gang til at kæmpe for at få lov til at blive i Danmark.

Opdateret 02. december 2015 kl. 23:13
Danmark - 02. december 2015 kl. 14:39
Af Ritzau

Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at føre sag om udvisning af den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic for Højesteret, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Det er Procesbevillingsnævnet, som på grund af sagens principielle karakter har bestemt, at sagen, som ellers var endeligt afgjort, kan indbringes for landets øverste domstol.

arrow Læs også: Sigøjnerboss bliver afvist af boligselskab

Gimi Levakovic blev kendt blandt mange, da han tidligere på året medvirkede i en TV2-dokumentar om ham og hans familie. Og det er ifølge Michael Juul Eriksen en af grundene til, at sagen nu ender i Højesteret.

- Det, at han er blevet fremstillet på en bestemt måde i medierne, gør, at alle personer har en holdning til ham. Og når alle personer har en holdning til ham, så er det også en sag, der er interessant for politikere at kommentere, siger Juul Eriksen til Ritzau.

Østre Landsret bestemte tidligere i år, at Gimi Levakovic ikke skulle udvises af Danmark på baggrund af en dom for trusler og våbenbesiddelse. Dermed omgjorde landsretten en dom fra byretten, som resulterede i udvisning af Levakovic.

Landsretsafgørelsen fik flere personer i det politiske landskab til at røre på sig, blandt andet justitsminister Søren Pind (V). Han meddelte via Facebook, at han havde bedt Rigsadvokaten om at forsøge at føre sagen for Højesteret.

Efterfølgende meddelte Rigsadvokaten, at man havde søgt om såkaldt tredjeinstansbevilling hos Procesbevillingsnævnet. Normalt vil en sådan sag ellers slutte efter behandling i to retsinstanser, by- og landsret.

Michael Juul Eriksen anser beslutningen om at føre sagen helt til Højesteret for at være resultatet af et politisk pres.

- En sag af den karakter ville normalt ikke få lov til at komme i Højesteret. Men på grund af det politiske pres, hvor også justitsministeren har udtalt sig, så kommer det ikke som nogen overraskelse for hverken mig eller min klient, lyder det fra advokaten.

Det er anklagemyndighedens øverste instans, Rigsadvokaten, som har indbragt sagen for Procesbevillingsnævnet. På det sociale medie Twitter oplyser anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, at Rigsadvokaten er tilfreds med afgørelsen.

arrow Forsvarer: Anke af Levakovic-dom er ikke overraskende
14. oktober 2015 kl. 17:13 Opdateret: kl. 18:24
arrow Forældremyndighed kan igen redde Levakovic fra udvisning
14. oktober 2015 kl. 17:06 Opdateret: kl. 16:57
arrow FAKTA: Sådan kommer Levakovic-sagen for Højesteret
14. oktober 2015 kl. 16:52 Opdateret: kl. 18:24
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?