20. juni 2021
Ifølge Dansk Erhverv er det især hoteller og restauranter i København og de øvrige store byer i Danmark, der har brug for økonomisk støtte i sommermånederne. (Arkivfoto)
gallery icon

Se billedserie

Ifølge Dansk Erhverv er det især hoteller og restauranter i København og de øvrige store byer i Danmark, der har brug for økonomisk støtte i sommermånederne. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpepakke skal sparke gang i sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hjælpepakke skal sparke gang i sommeren

Flere skal fristes til en hotelovernatning eller et restaurantbesøg. Ny hjælpepakke kan også gøre museumsbesøget gratis og færgebilletten billigere.

Danmark - 06. maj 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Foråret går på hæld, og det samme gør en række af de økonomiske hjælpepakker.

Men ny hjælp er på vej i form af en sommerpakke til en værdi på cirka 1,6 milliarder, erfarer TV2.

Udspillet, som præsenteres af fire af regeringens ministre torsdag, retter sig mod kultur- og oplevelsesøkonomien, der har været hårdt ramt af coronanedlukninger.

Ud af det samlede beløb går cirka 400 millioner kroner til hoteller og restauranter. Af dem er 50 millioner kroner specifikt afsat til restauranter og caféer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

De kan søge om tilskud på op til 50.000 kroner til arrangementer, rabatter eller andre særlige tilbud, skriver DR.

Hos Dansk Erhverv er der tilfredshed med, at udspillet kan komme de større byer til gavn.

- Vi er glade for, at pakken betoner den del af oplevelsesøkonomien, som har taget de største slag - nemlig oplevelsesøkonomien i storbyerne og især i København, siger Lars Ramme Nielsen, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Museer og andre aktører i kulturlivet får omkring 300 millioner kroner, der skal gøre det muligt at sænke prisen på entré eller gøre det helt gratis at komme på museum eller i eksempelvis teatret.

Hjælpen er tiltrængt, siger formand for Organisationen Danske Museer Nils M. Jensen. For selv om museerne er åbne igen, så kniber det med at trække gæsterne indenfor.

- Lige nu kommer der kun omkring en tredjedel af det antal gæster, som der plejer på denne tid af året. Kravet om coronapas bremser de spontane besøg, så derfor er vi meget spændt på, hvad sommerpakken mere præcist indeholder, siger Nils M. Jensen.

Ud af det samlede beløb øremærkes 200 millioner kroner til billig transport i Danmark i form af Orange-togbilletter og nedsatte færgebilletter.

Det vækker glæde i Sammenslutningen af Danske Småøer, hvor formand Dorthe Winther henviser til sidste sommers succes.

Da blev færgebilletter gjort gratis for gående og cyklister, hvilket fik antallet af passagerer til at skyde vejret.

- Det var med til at hjælpe turisterhvervet med at holde skindet på næsen, siger hun.

Denne gang håber hun, at perioden med billigere billetter kommer til at gælde i både juni, juli og august.

- Vi ved, at danskerne også holder ferie i juni og august, så at sprede det ud over en længere periode med nedsatte takster vil give mulighed for, at flere kan komme afsted, siger Dorthe Winther.

Mens øerne nød godt af hjælpepakkerne, havde sommerstøtten i 2020 ifølge Dansk Erhverv begrænset effekt i de største byer.

- Derfor er det helt nødvendigt, at der nu bliver lavet tiltag, der sikrer, at hoteller, restauranter og virksomheder i København får et ekstra rygstød til sommer, siger Lars Ramme Nielsen.

Planen præsenteres onsdag klokken 12:30 af finansminister Nicolai Wammen (S), skatteminister Morten Bødskov (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S).

Når pakken er blevet præsenteret, skal den forhandles på plads med Folketingets øvrige partier.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?