27. juli 2021
Debattør og chefredaktør Martin Krasnik runder 50 år den 22. juni. (Arkivfoto)
Debattør og chefredaktør Martin Krasnik runder 50 år den 22. juni. (Arkivfoto)
Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han fik Fogh til at svede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han fik Fogh til at svede

Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, kan se tilbage på mange markante interviews, når han fylder 50 år tirsdag den 22. juni.

Danmark - 22. juni 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

Han er kendt for at have fået daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at svede i et liveinterview. Han har stillet tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) det samme spørgsmål 28 gange på små ti minutter. Og så kaldte Trykkefrihedsselskabets medstifter Lars Hedegaard Martin Krasniks interview af ham værre end det attentatforsøg, han havde været udsat for.

Journalist og chefredaktør Martin Krasnik kan se tilbage på mange markante interviews, når han fylder 50 år tirsdag den 22. juni.

Martin Krasnik kom til verden i København i 1971 og er opvokset der og i Israel.

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med studier på Hebrew University og London School of Economics undervejs, selv om journalistikken hele tiden var hans mål.

I 1995 kom Martin Krasnik til Weekendavisen som praktikant, da avisen inviterede akademikere indenfor. Og der udmærkede han sig hurtigt.

- Det var mit livs chance. Og så var jeg meget heldig, sagde han til Magasinet KBH i 2010.

- Jeg blev sat på skødet af redaktionschefen, der redigerede og maltrakterede mit arbejde og på to uger lærte mig, hvad fanden det handler om at være journalist. Jeg var simpelthen så lykkelig, fortalte han.

I 2003 kom Martin Krasnik til Danmarks Radio og blev vært på "Deadline".

Efter to år på posten kom han tilbage til Weekendavisen og blev avisens korrespondent i Jerusalem og London og siden udlandsredaktør og dækkede USA i årene under præsident Barack Obama.

Udenrigspolitik var også det journalistiske omdrejningspunkt, da Martin Krasnik kom til TV2 News i 2010.

Efter to år skiftede han tilbage til DR og forblev der frem til 2016, hvor han kom tilbage til der, det hele begyndte. Men denne gang som chefredaktør for Weekendavisen.

Martin Krasnik har beskrevet sit liv både personligt og professionelt i bogen "Fucking jøde", som er en blanding af selvbiografi og slægtshistorie og samtidig rummer politiske analyser og debat.

Han lod ligeledes læserne komme tæt på i bogen "Min amerikanske drøm: på jagt efter stjernerne", hvor hvert kapitel blev indledt af personlige refleksioner.

Blandt andet de mentale følger af den sjældne kræftform, som ramte hans arm og var ved at tage livet af ham som 23-årig, og hvordan hans reaktion af rastløshed endte i en depression.

Martin Krasnik kan se tilbage på mere end et halvt liv i journalistikken og den offentlige debat, når han fylder 50 år den 22. juni.

Privat kan han kalde sig for far til fem.

Han har tvillinger og en datter med sin hustru, TV2 News-værten Anna Ingrisch, og så har han to teenagere fra sit første ægteskab.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?