11. august 2020
En hårproduktsgrossist er tirsdag blevet idømt en bøde på en million kroner for at have overtrådt konkurrenceloven. Østre Landsret har behandlet sagen. (Arkivfoto)
En hårproduktsgrossist er tirsdag blevet idømt en bøde på en million kroner for at have overtrådt konkurrenceloven. Østre Landsret har behandlet sagen. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårproduktsgrossist får millionbøde for at kræve mindstepris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårproduktsgrossist får millionbøde for at kræve mindstepris

Forbrugerne kan være blevet snydt i sag om hårprodukter, som måske er blevet solgt til en for høj pris.

Danmark - 10. december 2019 kl. 14:06
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hårproduktsgrossist er tirsdag blevet idømt en bøde på en million kroner for at have overtrådt konkurrenceloven.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

I dommen har Østre Landsret afgjort, at grossisten Icon Hairspa har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

Det er sket ved, at selskabet forlangte, at forhandlere ikke solgte hårprodukter af mærket "Kevin Murphy" billigere end den vejledende pris.

- Når leverandører sætter mindstepriser på, hvor meget deres produkter må videresælges for, så fjerner de priskonkurrencen mellem forhandlerne.

- Det kan medføre, at forbrugerne bliver snydt ved at betale højere priser, end de ellers skulle, udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Bitten Thorgaard Sørensen i pressemeddelelsen.

Foruden bøden på en million kroner er en ledende medarbejder i selskabet idømt en personlig bøde på 100.000 kroner for sin rolle i overtrædelsen. Det afgjorde Retten i Næstved i februar 2019, og Østre Landsret har tirsdag middag stadfæstet dommen.

Sagen begyndte i 2016, da en forhandler af Icon Hairspas produkter henvendte sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med materiale, der viste, at der kunne være tale om en overtrædelse af konkurrenceloven.

Konkurrencerådet besluttede herefter, at sagen skulle anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der efterforskede sagen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?