22. januar 2021
Tidligere tv-vært Reimer Bo Christensen fylder 70 år søndag den 7. juni 2020. Her fotograferet i april 2013.
Tidligere tv-vært Reimer Bo Christensen fylder 70 år søndag den 7. juni 2020. Her fotograferet i april 2013.
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårdtslående nyhedsvært med ridse i lakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårdtslående nyhedsvært med ridse i lakken

Reimer Bo Christensen blev kendt som dygtig tv-vært og nyhedsmand. Men karrieren har også givet et par skrammer i troværdigheden. Søndag 7. juni runder han 70.

Opdateret 07. juni 2020 kl. 07:02
Danmark - 07. juni 2020 kl. 07:00
Af Ritzau

Reimer Bo Christensen er født i Thisted og begyndte sit liv i mediebranchen som journalistelev på det socialdemokratiske dagblad Aktuelt i Nykøbing Mors i 1970.

Den tidligere tv-vært promenerede i sin ungdom en prægtig rød manke. Han blev kendt som en markant nyhedsvært på 21 Søndag og som vært i en række kontante programmer på såvel DR som TV2 og TV3.

Søndag 7. juni fylder Reimer Bo, som han blot hedder blandt venner, 70 år. Han har i sin karriere været vidt omkring på danske medier.

1972-1975 var han ansat på dagbladet Bornholmeren, derefter på DR's regionalradioer på Bornholm og i København, inden han i 1979 kom til TV-Avisen. Her var han i de følgende otte år først en hårdtslående erhvervsreporter og derefter redaktionschef.

Så fulgte tre år som redaktionschef i den tabloide verden på Ekstra Bladet og derpå en periode som direktør for billedbureauet Polfoto fra 1989-1994. Derefter lavede han programmer på Nordisk Film og blev vært for TV2-programmet Rigets Tilstand.

I 1998 var han tilbage på DR og lavede debatprogrammer, indtil han i 2001 blev studievært på TV-Avisen.

Modvind i karrieren har Reimer Bo Christensen oplevet i flere omgange. Han måtte i 2010 stoppe som vært på 21 Søndag, da det kom frem, at et interview med storsvindleren Stein Bagger var produceret af et selskab, Reimer Bo drev ved siden af sit job i DR.

Kritik fik han også for et yderst skånsomt tv-interview samme år med society-kendissen Rigmor Zobel, der havde fået en narkodom.

I 2017 hyrede Socialdemokratiet Reimer Bo, der var selvstændig, til at lave et videointerview til sociale medier med gruppeformand Henrik Sass Larsen. Heller ikke dette interview talte ifølge medieeksperter på troværdighedskontoen.

I 2005 gik der et par skår af mandigheden, da Reimer Bo Christensen var udset som vært for DR's programmer om den 100 år gamle grønlandske opdagelsesrejse Danmark Ekspeditionen.

Det var den Ludvig Mylius-Erichsen var leder af og omkom under.

Reimer Bo måtte efter få dage i Grønlands barske natur og kulde opgive at fuldføre den syv uger lange tv-ekspedition, der havde deltagelse af blandt andre kronprins Frederik. Han blev erstattet af tv-lægen Peter Geisling.

I 2004 blev han gift med den 27 år yngre tv-vært Pernille Rahbek, som han har to børn med. De blev skilt i 2010. Reimer Bo har yderligere to børn fra et tidligere ægteskab samt to stedbørn.

De seks børn er i alderen 13 til 54, fortæller han i et interview med Berlingske i anledning af fødselsdagen, der på grund af coronaen holdes under private former.

Reimer Bo arbejder i dag som freelancejournalist, medierådgiver og foredragsholder.

Han afløste i januar 2019 Per Mikael Jensen som formand for Den Danske Publicistklub.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?