23. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grunwald: Ove Verner var en fin fyr og arbejdskammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grunwald: Ove Verner var en fin fyr og arbejdskammerat

Morten Grunwald havde nogle dejlige somre sammen med Ove Verner Hansen, når de indspillede Olsen Banden sammen

Danmark - 21. februar 2016 kl. 15:56
Af Ritzau

Skuespilleren Morten Grunwald spillede sammen med Ove Verner Hansen, der døde lørdag, i flere af Olsen Banden-filmene. Han tænker tilbage på en god tid sammen under indspilningerne.

- Han var en fin fyr og en dejlig arbejdskammerat, siger Morten Grunwald til Ritzau som reaktion på skuespiller-kollegaens død.

arrow Læs også: Ny bog om Ove Verner Hansen

- Jeg har mange gode minder fra vores tid med Olsen Banden sammen med mine to andre kompagnoner. Der havde vi nogle dejlige somre, hvor det var en fest og en fryd at arbejde, siger han.

Morten Grunwald spillede Benny i Olsen Banden-filmene, mens Ove Verner Hansen spillede skurken Bøffen. Ove Verner Hansen var især kendt for at støbe Ove Sprogøes fødder fast i en balje beton og sænke ham op og ned under vandet i Københavns Havn.

Som den eneste skuespiller fra Olsen Banden-filmene var Ove Verner Hansen ikke kun med i de danske film, men spillede også med i nogle af de norske.

- Når vi andre havde to ugers ferie, inden vi skulle begynde prøverne på teatret, tog Ove Verner til Norge og spillede sin rolle i den norske Olsen Banden-film.

- Han var den eneste fra de rigtige film, der også var med i de norske, fordi sådan én havde de ikke i Norge. Så kom han derop og blev vildt forkælet og dyrket som superstar. Det var noget, han nød meget, fortæller Morten Grunwald.

Rollen som Bøffen spillede Ove Verner Hansen i otte Olsen Banden-film i Danmark og flere af de norske film spillede han samme rolle under navnet Biffen.

Ove Verner Hansen spillede også med i andre af instruktøren Erik Ballings film.

Men det var ikke kun skuespillet, der trak i ham, for han var også sanger. I 1958 kom han med i DR's "Radiokoret" og to år senere i "Operakoret."

Desuden kunne han skrive kogebogsforfatter på CV'et. Han skrev blandt andet Mandemad (1974) og Fiskekogebog (2001) og har optrådt som tv-kok.

Ove Verner Hansen døde i en alder af 83 år på Gentofte sygehus af hjertestop efter et døgns sygdom. Han var omgivet af sin familie.

arrow Se billederne: Afsked med »Bøffen« i domkirkens pragt
27. februar 2016 kl. 12:39 Opdateret: kl. 12:36
arrow Bøffen - alias Ove Verner Hansen er død
21. februar 2016 kl. 12:27 Opdateret: kl. 13:28
Synes du, at kommunen er der for dig?