24. juni 2019
En genbrugsbutik på Stevens leder efter stadig ejeren til den mindre formue, der forleden blev afleveret i en pose med garn. Det oplyser konsulent Finn Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp, der samarbejder med Midt- og Vestsjællands Politi.
En genbrugsbutik på Stevens leder efter stadig ejeren til den mindre formue, der forleden blev afleveret i en pose med garn. Det oplyser konsulent Finn Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp, der samarbejder med Midt- og Vestsjællands Politi.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik fandt stort pengebeløb: Video af mulig ejermand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik fandt stort pengebeløb: Video af mulig ejermand

5. januar afleverede en mand en pose med penge til en genbrugsbutik på Stevns. Ham leder politiet efter.

Opdateret 15. januar 2019 kl. 13:20
Danmark - 15. januar 2019 kl. 13:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En genbrugsbutik på Stevns leder stadig efter ejeren til den mindre formue, der forleden blev afleveret i en pose med garn.

Det oplyser genbrugskonsulent Finn Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp i Syd- og Vestsjælland, der samarbejder med Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Læs også: Mulig donor af formue er filmet på video

- Vi har overvågningsvideo af den mand, der afleverede pengene, så vi håber, at vi kan komme i kontakt med ham, siger Finn Sørensen.

Det var lørdag den 5. januar, at manden afleverede posen i butikken i Store Heddinge på Stevns. Han beskrives som en ældre og gråhåret herre. Han var iført blåt tøj.

Folkekirkens Nødhjælp har fået at vide af politiet, at pengebeløbets størrelse ikke skal ud. Men ifølge Finn Sørensen er der tale om et større femcifret beløb.

Hos Folkekirkens Nødhjælp er man altid glad for donationer. Men i denne sammenhæng ved man ikke helt, hvad der er op og ned.

- Vi er meget interesserede i at finde manden. For hvis pengene endte i posen ved en fejl, skal han jo have dem tilbage igen, siger Finn Sørensen.

Hvis pengene omvendt er tænkt som en donation, er det også problematisk. For Folkekirkens Nødhjælp må ikke tage imod donationer på den måde. Pengene tilfalder i stedet statskassen.

Finn Sørensen har talt med hjælperne i butikken, som fandt pengene sammen med strikketøjet.

- Det var et pænt stort beløb, så de var oppe at køre, men også meget i tvivl om, hvad de skulle gøre, så vi kontaktede politiet, siger han.

Han fortæller, at det er usædvanligt, at genbrugsbutikker får indleveret så store pengebeløb.

- Det hører til sjældenhederne, men der sker jævnligt, at vi får smykker og den slags. Af og til gemmer der sig også gamle våben, siger han.

Det vil genbrugsbutikkerne gerne være foruden, så Finn Sørensen opfordrer folk til at tjekke poserne ordentligt igennem, inden man afleverer effekter til butikkerne.

Hvis man har oplysninger om pengene i posen med strikketøjet, kan politiet kontaktes på telefon 114.

arrow Politiet søger ejermand af stort kontantbeløb
07. januar 2019 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:53