24. juni 2021
Et flertal af Folketingets partier er blevet enige om en udfasning af coronarestriktionerne henover sommeren.
Et flertal af Folketingets partier er blevet enige om en udfasning af coronarestriktionerne henover sommeren.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning: Se hvordan Danmark åbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbning: Se hvordan Danmark åbner

Bortset fra i nattelivet, ved rejser og større arrangementer vil der ikke være restriktioner fra september.

Danmark - 10. juni 2021 kl. 07:41
Af Ritzau Anette Gundlach

Alle restriktioner i forbindelse med coronapandemien vil være udfaset 1. september bortset fra i nattelivet, ved rejser og ved arrangementer med over 2000 deltagere, hvor der frem til 1. oktober skal fremvises coronapas.

Det fremgår af en aftale, der er blevet indgået af et flertal af Folketingets partier tidligt torsdag morgen.

Bortfaldet af restriktionerne vil ske gradvist hen over sommeren.

- Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget nu er blevet enige om en plan, der betyder, at alle restriktioner - undtagen i nattelivet samt i forbindelse med visse arrangementer og rejser til og fra Danmark - vil være væk i september, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke kan udfasningen af restriktionerne lade sig gøre, da Danmark befinder sig i en gunstig position i forhold til pandemien.

- Alt det, vi har sukket efter og håbet på, kan kun lade sig gøre, fordi vi har så stærkt kontrol over epidemien med lave indlæggelsestal og smittetal og kontrol med de forskellige varianter, siger Magnus Heunicke (S) på et pressemøde.

Han understreger dog også, at epidemikontrollen fortsat er vigtig, og derfor bliver coronapasset også et vigtigt redskab under udfasningen.

Coronapasset er et bevis på, at man enten er vaccineret, har været smittet inden for det seneste halve år eller har en negativ coronatest, der maksimalt er 72 timer gammel.

Også coronapasset vil blive udfaset undervejs, hvor steder med mindst smitterisiko, herunder biblioteker og fritidstilbud, allerede begynder udfasningen fra 14. juni.

Der er enighed blandt partierne om, at hvis smitten udvikler sig i en bekymrende retning, kan udfasningen blive udskudt, står der i aftaleteksten.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

arrow Læs også: Slut med sløje aftener og tjenere med mundbind
Hovedpunkter i genåbningsaftalen
Krav om at bære mundbind eller visir udfases den 14. juni 2021 på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport mv. Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021. Udfasningen af coronapasset vil begynde 14. juni 2021. Krav om coronapas bortfalder 1. september 2021 – undtagen i nattelivet, ved udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og ved indendørs stående arrangementer. Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 24 fra 11. juni 2021. Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 02 fra 15. juli 2021. Antallet af tilskuere til Danmarks EM-kampe øges til maksimalt 25.000 Natklubber genåbner fra 1. september med krav om coronapas. Fra 1. juli hæves det indendørs forsamlingsforbud til 250 personer.

  • Krav om at bære mundbind eller visir udfases den 14. juni 2021 på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport mv.
  • Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021.
  • Udfasningen af coronapasset vil begynde 14. juni 2021.
  • Krav om coronapas bortfalder 1. september 2021 – undtagen i nattelivet, ved udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og ved indendørs stående arrangementer.
  • Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 24 fra 11. juni 2021.
  • Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 02 fra 15. juli 2021.
  • Antallet af tilskuere til Danmarks EM-kampe øges til maksimalt 25.000
  • Natklubber genåbner fra 1. september med krav om coronapas.
  • Fra 1. juli hæves det indendørs forsamlingsforbud til 250 personer-

arrow Værtshuse jubler over udvidede åbningstider
10. juni 2021 kl. 10:59 Opdateret: kl. 10:59
arrow Danmark siger stort set farvel til mundbind fra mandag
10. juni 2021 kl. 04:08 Opdateret: kl. 04:10
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?