27. september 2021
ARKIV 2009 af Amagerbanken-- Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) afviser, at der er særskilt hjælp på vej fra regeringen til den kriseramte Amagerbanken. Banken må i lighed med alle andre leve op til de fælles krav, som hele sektoren er under
ARKIV 2009 af Amagerbanken-- Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) afviser, at der er særskilt hjælp på vej fra regeringen til den kriseramte Amagerbanken. Banken må i lighed med alle andre leve op til de fælles krav, som hele sektoren er under
Foto: Mads Nissen/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frasalg af filialer kan hindre bankkrak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frasalg af filialer kan hindre bankkrak
Danske Bank anslår i en hidtil hemmeligholdt redningsplan for Amagerbanken, at frasalg af storkøbenhavnske filialer kan give banken den nødvendige kapital.
Opdateret 01. juli 2010 kl. 09:00
Danmark - 01. juli 2010 kl. 01:59
Af Ritzau
Et samlet salg af Amagerbankens 23 filialer i Storkøbenhavn kan blive redningen for det stærkt kriseramte pengeinstitut, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I en hemmelig redningsplan for banken, udarbejdet af Dansk Bank, anslås det, at et salg af filialerne mindst vil kunne indbringe de 750 millioner kroner, som banken skal skaffe inden 21 dage for at kunne overleve.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

De 750 millioner kroner er en betingelse for en skatteydergaranti til Amagerbanken på 13,5 milliarder kroner.

Men et salg af filialerne er dog ikke nok til at sikre banken overlevelse på længere sigt, fremgår det af planen, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Resterne af Amagerbanken må efterfølgende gennemgå en barsk slankekur med storudsalg af sin værdipapirbeholdning, fastslås det af Danske Bank, der har givet sin interne analyse titlen "How to save Amagerbanken - or wishfull thinking" (sådan kan Amagerbanken reddes - eller blot ønsketænkning, red.).

Efter tre år skal Amagerbanken have nedbragt størrelsen på sine udlån med 40-50 procent for at kunne fortsætte som bank, men det anser Danske Bank ikke for et urealistisk mål.

Til gengæld vil en rekonstruktion belønne bankens nuværende aktionærer fyrsteligt.

Overlevelsesplanen vil, anslår Danske Bank, sende kursen op i godt 70 kroner, hvor bankens aktier onsdag var noteret til kurs 18,50 kroner efter det kraftige fald.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?