11. juli 2020
Den 49-årige Tayeb Si M'rabet er igen bag danske tremmer efter et grundlovsforhør fredag i Glostrup. Han blev tidligere dømt for at have deltaget i røveriet af 62 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering i 2008. (Arkivfoto)
Den 49-årige Tayeb Si M'rabet er igen bag danske tremmer efter et grundlovsforhør fredag i Glostrup. Han blev tidligere dømt for at have deltaget i røveriet af 62 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering i 2008. (Arkivfoto)
Foto: Københavns Vestegns Politi/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fransk storrøver er fængslet for at forberede nyt kup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fransk storrøver er fængslet for at forberede nyt kup

Retten i Glostrup har varetægtsfængslet en 49-årig mand for sammen med flere andre at planlægge groft røveri.

Opdateret 29. november 2019 kl. 17:34
Danmark - 29. november 2019 kl. 17:19
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fransk statsborger sigtes af politiet for at planlægge et groft røveri mod firmaet Loomis, der transporterer kontanter.

Fredag har en dommer i Retten i Glostrup besluttet at varetægtsfængsle den 49-årige mand til 18. december. Han har flere gange tidligere oplevet at sidde bag danske tremmer.

arrow Læs også: FAKTA: Det har farlig røver på samvittigheden

Forleden blev Tayeb Si M'rabet offentligt efterlyst af politiet. Selv om han er udvist af Danmark, skulle han igen være her i landet, lød det, og fredag kom det frem, at han var blevet anholdt.

Han er tidligere dømt for at have deltaget i et af danmarkshistoriens største røverier. Udbyttet var 62 millioner kroner og blev begået for 11 år siden mod Dansk Værdihåndtering, DVH, i Glostrup.

Med en gummiged bragede røverne gennem væggen til DVH i de tidlige morgentimer 10. august 2008. Da støvet havde lagt sig, gik seks maskerede og tungt bevæbnede røvere roligt gennem hullet og proppede de mange millioner i nogle medbragte sportstasker.

Samtidig blev politiets opmærksomhed afledt. Ti stjålne skraldebiler var placeret på tværs af flere veje til DVH, og de syv blev stukket i brand. Desuden spredte røverne partisansøm ud over vejene.

Tayeb Si M'rabet lykkedes i første omgang at slippe væk og gemte fire millioner kroner fra røveriet hos en kæreste i en have på Fyn, kom det frem.

I fredagens retsmøde nægtede den 49-årige sig skyldig i at have forsøgt at begå endnu et røveri, oplyser anklager Rasmus von Stamm.

I samme sag har dommeren i øvrigt fredag besluttet at løslade to andre mænd, der ligeledes sigtes i sagen. De to er brødre og er beskyttet af navneforbud, skriver Ekstra Bladet.

I forvejen er fire mænd og en kvinde blevet varetægtsfængslet i sagen. Ved dette retsmøde var en svensk tolk tilkaldt.

arrow Storrøver anholdt i sag om planlægning af nyt røveri
29. november 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 13:37
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?