7. marts 2021
Overborgmester Frank Jensen (S) tager hjem på cykel med sin kone Jane Frimand Pedersen efter at have holdt pressemøde på Islands Brygge i København, hvor han trak sig fra politik.
gallery icon

Se billedserie

Overborgmester Frank Jensen (S) tager hjem på cykel med sin kone Jane Frimand Pedersen efter at have holdt pressemøde på Islands Brygge i København, hvor han trak sig fra politik.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frank Jensens kone ser konspiration bag hans afgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Jensens kone ser konspiration bag hans afgang

I et interview siger Jane Frimand Pedersen, at hendes mand, Frank Jensen, blev ofret af sit parti.

Danmark - 26. oktober 2020 kl. 13:59
Af Ritzau

Frank Jensens kone, Jane Frimand Pedersen, siger i et interview med KøbenhavnLIV, at hendes mand blev ofret af Socialdemokratiets top.

Hendes udtalelse kommer, en uge efter at Frank Jensen (S) trak sig som overborgmester i København efter en række sager om seksuelle krænkelser og chikane gennem flere årtier.

Først beskrev flere kilder over for Jyllands-Posten krænkende adfærd, og efterfølgende kom otte nye anklager frem i lyset fra samme medie.

- Der er nogen her, der har gang i et eller andet. Det gik så hurtigt. Den ene dag fik han opbakning fra partiet med et stort flertal. Den næste dag var han tvunget til at trække sig, siger Jane Frimand Pedersen til KøbenhavnLIV og siger andetsteds:

- Frank er blevet smidt under bussen, så alle de andre nu kan slippe med skrækken. I hvert fald af socialdemokraterne, siger hun.

Hun siger, at der "var en der skulle ofres". Og at hun altså mener, at nogen har orkestreret presset på hendes mand.

- Det (Frank Jensens fratrædelse, red.) her giver jo den effekt, at nu kan de lægge låg på alle de andre sager, fordi nu har de ofret Frank.

- Der kan også være folk, der har politiske ambitioner om at overtage hans embede, men som ikke har kunnet blive valgt på demokratisk vis, siger hun.

Jane Frimand Pedersen siger til mediet, at hun ikke ved, hvem der står bag det, hun ser som en konspiration.

- Jamen, jeg ved jo ikke, hvem det er. Jeg kan bare sige, at sådan noget kan ikke lade sig gøre, hvis ikke ledelsen eller det øverste system i Socialdemokratiet er inde over, siger hun.

Frank Jensen, der samtidig var næstformand i Socialdemokratiet, er ved flere tidligere lejligheder blevet kritiseret for sin adfærd, der blandt andet har involveret at slikke kvinder i øret og at befamle andre kvinder.

Sagerne fik fornyet styrke, efter at der er kommet fokus på sexisme i politik de seneste måneder.

- Men det her med Frank, det har intet med metoo at gøre. Frank har ikke udnyttet nogen, det har han altså ikke, siger Jane Frimand Pedersen.

Tirsdag - dagen efter Frank Jensens afgang - sagde ligestillingsminister Mogens Jensen (S), da han blev spurgt om, hvorvidt Frank Jensen var blevet bedt om at gå af Socialdemokratiet:

- Jeg kan kun sige, at vi selvfølgelig har talt sammen i den socialdemokratiske ledelse om det her.

- Blandt andet de samtaler og vel andre indtryk, som Frank Jensen har fået, har fået ham til at tage den beslutning, som han har taget her.

Socialdemokratiets pressetjeneste oplyser, at partiet ikke har nogen kommentarer til Jane Frimand Pedersens udtalelser.

arrow Læs også: Tidligere ansatte bestrider Frank Jensens forklaringer
arrow Lars Weiss afløser Frank Jensen som Københavns overborgmester
23. oktober 2020 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:10
arrow Efter Jensens exit: Flere afviser at stille op til kandidatur
22. oktober 2020 kl. 16:16 Opdateret: kl. 16:18
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?