23. juni 2021
Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde, er ikke imponeret af regeringens politik på klimaområdet. (Arkivfoto)
Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde, er ikke imponeret af regeringens politik på klimaområdet. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Franciska Rosenkilde vil standse nedtur og kritiserer regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franciska Rosenkilde vil standse nedtur og kritiserer regeringen

Alternativets politiske leder tror fortsat på, at Alternativet kan vende tilbage og blive et etableret parti.

Danmark - 15. maj 2021 kl. 11:47
Af Ritzau

- Rygtet om Alternativets død er stærkt overdrevet, det forholder sig faktisk lige omvendt.

Sådan siger Franciska Rosenkilde lørdag på Christiansborg i sin første landsmødetale som Alternativets politiske leder.

- Det spirende håb, det politiske engagement, som jeg møder i baglandet, er både stærkt opmuntrende og meget motiverende, siger hun.

- En seriøs og bæredygtig omstilling af vores samfund har aldrig været vigtigere.

- Jeg tror på, at Alternativet kan gå fra at være det politiske håb, vi alle sammen følte, til at blive et stærkt etableret politisk parti i Danmark, siger Franciska Rosenkilde.

Det er anden gang i år, at Alternativet afholder landsmøde.

Første gang var i februar, hvor Franciska Rosenkilde på et ekstraordinært landsmøde blev valgt som partiets nye politiske leder.

Det skete, efter at Josephine Fock i november sidste år stoppede på posten efter kun ni måneder.

Valget af Josephine Fock som politisk leder i februar sidste år var den direkte årsag til, at fire af partiets fem folketingsmedlemmer valgte at forlade partiet.

Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer dannede senere Frie Grønne, mens Rasmus Nordqvist i dag er medlem af SF.

Det efterlod Torsten Gejl tilbage som Alternativets eneste folketingsmedlem.

Alternativet har i over et år hele tiden ligget under spærregrænsen på to procent i de meningsmålinger, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau.

Franciska Rosenkilde langer i sin landsmødetale ud efter regeringen. Den er ifølge hende slet ikke ambitiøs nok på ikke mindst klimaområdet.

- Valgkampens mange grønne løfter er langt fra blevet indfriet, og vi er langt fra at være i mål, selv om regeringen forsøger at bilde os det ind, siger hun.

Franciska Rosenkilde mener, at regeringen "de facto" har opgivet at indfri målsætningen om at nå en reduktion på 70 procent af drivhusgasudledningen i 2030 set i forhold til niveauet i 1990.

Det blev ellers aftalt af et bredt politisk flertal i klimaloven for knap halvandet år siden.

Franciska Rosenkilde kritiserer også regeringen for at have indgået en aftale om stop for at udvinde olie og gas i Nordsøen, som først betyder stop for udvindingen fra 2050.

Hun refererer ligeledes til statsminister Mette Frederiksens (S) holdning om, at den grønne omstilling ikke må koste økonomisk vækst eller arbejdspladser.

- Deri ligger kimen til hele klimanølet og forklaringen på, hvorfor regeringen aldrig kommer til at stå i spidsen for den bæredygtige omstilling, siger Franciska Rosenkilde.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?