24. juni 2021
Lai Yde kan både kalde sig skuespiller, foredragsholder og konsulent. Dertil har han også været dansestjerne i "Vild med dans" og er op til flere gange blevet hædret for sine præstationer inden for skuespillet. (Arkivfoto)
Lai Yde kan både kalde sig skuespiller, foredragsholder og konsulent. Dertil har han også været dansestjerne i "Vild med dans" og er op til flere gange blevet hædret for sine præstationer inden for skuespillet. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra gadegøgler til prishædret skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra gadegøgler til prishædret skuespiller

Siden skuespiller Lai Yde blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1999, har han medvirket i serier som "Krøniken" og "Hotellet". Den 9. juli fylder han 50 år.

Danmark - 09. juli 2020 kl. 07:00
Af Ritzau

Lai Yde har i løbet af sin karriere kastet sig ud i mange forskellige projekter.

Han begyndte, blandt andet sammen med skuespiller Lars Mikkelsen, at optræde som artist med "Cirkus Piccolo", der optrådte med gøgl på Strøget i København og i andre europæiske storbyer.

Efter de glade dage som gøgler kom Lai Yde, som fylder 50 den 9. juli, ind på Statens Teaterskole, hvorfra han blev uddannet i 1999.

Senere spillede han med i tv-serien "Hotellet" og i seermagneten "Krøniken", hvor han spillede rollen som Per Cedergren, der var karakteren Søs' forlovede.

Undervejs var han blandt modtagerne af årets talentpris ved Reumert-uddelingen i 2003.

Det er ikke den eneste gang, Lai Yde er blevet hædret for sit skuespil. Sidste år vandt nemlig Bodilprisen i kategorien Bedste Mandlige Birolle for sin præstation i filmen "Holiday".

Men det er ikke kun inden for skuespillet, at Lai Yde har vist sit talent. I 2007 medvirkede han i "Vild med dans". Selv om det ikke blev til en førsteplads, havde skuespilleren til gengæld held i kærligheden.

Det slog nemlig gnister i træningslokalet mellem ham og dansepartneren, Mie Moltke. Sammen fik parret sønnen Mio, inden de blev skilt i 2015.

- Han var tre år, så han forstod ikke rigtig ordet skilsmisse. Der var en lang periode, hvor han var trist og ked af det og indadvendt, har Lai Yde sagt om sønnen i programmet "Til Middag Hos" ifølge Ekstra Bladet.

Et år efter skilsmissen kunne skuespilleren annoncere, at han igen skulle være far. Dengang dannede han par med hollandske Marieke Kouwenhoven.

De fik sønnen Noah, inden de gik fra hinanden sidste år.

Ved siden af skuespillerkarrieren har Lai Yde stiftet konsulentfirmaet Human Direction. Her tilbyder han blandt andet kurser og foredrag til erhvervslivet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?