25. september 2020
Lone Fønss Schrøder har primært bestyrelsesposter uden for Danmarks grænser og bor også privat i Schweiz. (Arkivfoto)
Lone Fønss Schrøder har primært bestyrelsesposter uden for Danmarks grænser og bor også privat i Schweiz. (Arkivfoto)
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Mærsk til blockchain

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Mærsk til blockchain

Lone Fønss Schrøder er en af Danmarks højest placerede erhvervskvinder med et væld af bestyrelsesposter på cv'et. Torsdag den 2. april fylder hun 60 år.

Danmark - 02. april 2020 kl. 07:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lone Fønss Schrøder indledte karrieren i et af sidste århundredes største danske erhvervssucceser: shippingkæmpen Mærsk.

Nu om dage arbejder hun med en teknologi, der kan komme til at forme de næste mange år: blockchain.

Lone Fønss Schrøder, der 2. april fylder 60, er samtidig en af de højest placerede danskere i internationalt erhvervsliv med bestyrelsesposter i Volvo og Ikea.

Hun er uddannet både økonom og jurist og satte fart på karrieren i firserne i A.P. Møller-Mærsk. Som 28-årig blev hun direktør for koncernens luftfartsselskab, Star Air.

Allerede inden da var Lone Fønns Schrøder blevet oplært i disciplin og hårdt arbejde i ansættelser hos hotellet D'Angleterre og modeskaberne Margit og Erik Brandt.

Værdierne i Mærsk kom også til at spille en væsentlig rolle for hendes karriere: Der skal skabes vækst og værdier for virksomheden og gode arbejdspladser for medarbejderne.

Lone Fønss Schrøder blev den højest rangerede kvinde i rederiet, inden hun gik nye veje som direktør i et biotekfirma og det svenske rederi Wallenius.

Som 50-årig satsede hun fuldt ud på en allerede blomstrende bestyrelseskarriere.

Det var også fra det niveau, at hun indledte en kamp for flere kvindelige ledere og ikke mindst ligeløn. Både i sine egne virksomheder og i erhvervslivet generelt.

- Jeg vil ikke acceptere, at jeg sidder i bestyrelsen i en virksomhed, der hver dag trykker kvinder, sagde hun til Berlingske i 2016.

I den svenske bilproducent Volvo var hun blandt andet med til at indføre, at barsel - som stadig overvejende tages af kvinder, især i Danmark - ses som en kompetencegivende del af karrieren.

Bestyrelseskarrieren bragte hende blandt andet til toppen af Saxo Banks bestyrelse, og det er i den finansielle verden, hun har lanceret seneste kapitel i sin karriere.

Lone Fønss Schrøder har dels stiftet sit eget firma inden for finansielle løsninger, og sidste år blev hun direktør for Concordium, et blockchainfirma startet af Saxo-stifter Lars Seier Christensen.

Målet er at udvikle teknologien, så den bliver en troværdig og sporbar mulighed for myndigheder og store banker at bruge. I 2020 skal platformen rulles ud.

Har debatten om sexisme taget overhånd?