14. juni 2021
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) talte med pressen efter hastemødet i Det Udenrigspolitiske Nævn på Christiansborg onsdag eftermiddag. Kort efter kom melding fra den tyrkiske præsident om, at Tyrkiet havde indledt militæroperation i Syrien.
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) talte med pressen efter hastemødet i Det Udenrigspolitiske Nævn på Christiansborg onsdag eftermiddag. Kort efter kom melding fra den tyrkiske præsident om, at Tyrkiet havde indledt militæroperation i Syrien.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarsminister vil stadig sende danske kirurger til Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister vil stadig sende danske kirurger til Syrien

Danmark vil sende et hold af kirurger til Syrien i foråret. Det er fortsat planen trods tyrkisk angreb.

Danmark - 09. oktober 2019 kl. 19:23
Af Ritzau

Tyrkiets militæroperation i Syrien ændrer ikke på, at det fortsat er planen at Danmark skal sende et hold af kirurger og sygeplejere til det nordøstlige Syrien i foråret 2020.

Onsdag eftermiddag dansk tid indledte Tyrkiet en militæroperation i det nordøstlige Syrien.

arrow Læs også: Tyrkiske angreb i Syrien har kostet 109 mennesker livet

Kort inden meldingen om, at invasionen var påbegyndt, understregede forsvarsminister Trine Bramsen (S), at det stadig er planen at sende kirurgerne og sygeplejerne afsted.

Og trods udviklingen med Tyrkiets invasion, er ministerens holdning uændret, oplyser Forsvarsministeriet.

- Det fastholder vi, fordi vi mener, at kampen mod Islamisk Stat er så vigtig. Bidraget af kirurger er selvfølgelig afhængigt af amerikansk tilstedeværelse, og vi har heller ikke fået oplysninger om ændrede planer i forhold til det, sagde Trine Bramsen forud for meldingen om invasionen.

Det er lidt over en måned siden, at regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen præsenterede fire nye militære bidrag fra dansk side.

Heriblandt var meldingen om at sende et hold kirurger på 14 personer fra Forsvaret til en koalitionsbase i det nordøstlige Syrien.

Onsdag var Udenrigspolitisk Nævn til hastemøde for at drøfte situationen, efter at USA's præsident, Donald Trump, offentliggjorde sin beslutning om at trække amerikansk militær fra det nordlige Syrien.

Lidt efter mødet var færdigt, kom meldingen om Tyrkiets invasion. Den er ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S) forkert og beklagelig.

- Det er i min optik en meget beklagelig og forkert beslutning, der kan have alvorlige konsekvenser for civile og kampen mod ISIL. Tyrkiet må udvise tilbageholdenhed, skriver han på Twitter.

Han skriver endvidere, at han er dybt bekymret over militæroperationen, og at Danmark er i tæt kontakt med allierede om sagen.

arrow Tyrkisk offensiv sender civile på flugt
10. oktober 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Danmark har fordømt Tyrkiets offensiv i Syrien over for ambassadør
10. oktober 2019 kl. 11:14 Opdateret: kl. 11:16
arrow Enhedslisten vil smide Tyrkiet ud af Nato for Syrien-offensiv
10. oktober 2019 kl. 08:26 Opdateret: kl. 08:28
Hvor langt tror du Danmark når ved EM