4. august 2021
Det sprængstof, der blev brugt til eksplosionen hos Skattestyrelsen, kan kun være af samme type, som anvendes i Forsvaret. Sådan siger seniorsergent Mick Stenkjær, der er ammunitionsrydder hos Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste.
Det sprængstof, der blev brugt til eksplosionen hos Skattestyrelsen, kan kun være af samme type, som anvendes i Forsvaret. Sådan siger seniorsergent Mick Stenkjær, der er ammunitionsrydder hos Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvaret: Eksplosion skete med stof af militær styrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvaret: Eksplosion skete med stof af militær styrke

Gerningsmanden bag eksplosionen hos Skattestyrelsen har haft adgang til et såkaldt brisant sprængstof.

Danmark - 08. august 2019 kl. 15:21
Af Ritzau

Det sprængstof, der blev brugt til eksplosionen hos Skattestyrelsen, kan kun være af samme type, som anvendes i Forsvaret.

Sådan siger seniorsergent Mick Stenkjær, der er ammunitionsrydder hos Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, til Berlingske.

- De gerningsmænd, der har været i gang hos Skattestyrelsen, har haft adgang til et såkaldt brisant sprængstof. Det er samme type sprængstof, som Forsvaret bruger i dagligdagen, siger han til avisen.

Det var tirsdag aften, at der pludselig lød et enormt brag fra Skattestyrelsen ved Nordhavn Station i København. Indgangspartiet blev sprængt i stykker.

Heldigvis kom ingen alvorligt til skade.

Mick Stenkjær fortæller, at det ikke kun er Forsvaret, der bruger brisant - eller højeksplosivt - sprængstof. Også entreprenører bruger det, eksempelvis til metrobyggeriet i København

Han tilføjer til avisen, at sprængstoffet efter alt at dømme er blevet stjålet.

- Og hvis man fører sit regnskab efter reglerne, så vil man kunne se, hvor der mangler noget. Der er nemlig ret skrappe regler for, hvordan man skal opbevare sprængstoffer herhjemme, siger Mick Stenkjær til Berlingske.

Det samme har han forklaret til Ekstra Bladet.

- Brisant sprængstof er reguleret med lov, og låst forsvarligt inde. Det er ikke noget man bare sådan lige kan få fat i, lød det onsdag til avisen.

Den eller de ansvarlige bag eksplosionen er fortsat på fri fod. Københavns Politi oplyste tidligere torsdag, at man har modtaget over 110 tip fra borgerne.

arrow Læs også: Politi efterlyser vidner til bil i tid omkring eksplosion
arrow Svensk politi henviser til kollegerne i Danmark i bombesag
16. august 2019 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
arrow Eksplosionsmistænkt svensker udleveres til Danmark
16. august 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:24
arrow Svensker mistænkt for eksplosion skjuler ansigtet i retten
16. august 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:02
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?