25. september 2021
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) præsenterer torsdag en lov i Folketinget, der skal rette op på, at børn som Mint er blevet udvist af Danmark. Loven forventes at få bred støtte.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) præsenterer torsdag en lov i Folketinget, der skal rette op på, at børn som Mint er blevet udvist af Danmark. Loven forventes at få bred støtte.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketinget kaster første blik på Mint-lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketinget kaster første blik på Mint-lov

Oven på sagen om den hjemsendte pige Mint bliver ny lov førstebehandlet torsdag. Loven kan lade Mint blive.

Danmark - 14. november 2019 kl. 09:39
Af Ritzau

Torsdag førstebehandler Folketinget en lov, der skal gøre det muligt for børn som den meget omtalte Mint at blive i Danmark.

Loven forventes at have bred opbakning i Folketinget og er resultatet af et politisk håndslag indgået i februar mellem den daværende regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Støttepartierne Radikale Venstre, SF og Enhedslisten støtter også loven.

arrow Læs også: FAKTA: Lovændring med tilbagevirkende kraft

- Jeg har sagt fra start, at vi skal have en stram udlændingepolitik, men den skal jo ikke være skør, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til DR om loven.

- Og her er der altså nogle børn, der er endt i en situation, hvor de har fået afslag på opholdstilladelse.

- Det betyder, at de ikke kan bo hos deres familier her i Danmark, og det tror jeg aldrig har været meningen,

Sagen udsprang af, at pigen Mint, på grund af krav om at alle børn over otte, der søgte familiesammenføring, skulle igennem en integrationsvurdering.

Det førte til, at Mint og 82 andre børn blev udvist. Sagen skabte meget røre, da Mint taler dansk og gik i dansk skole.

Med lovforslaget vil Folketinget sikre, at forældrene til de udviste børn kan søge om familiesammenføring igen efter nye, mindre stramme regler.

- Jeg tror, at de fleste, der har fulgt sagen om Mint, har haft svært ved at se, hvorfor hun ikke måtte være sammen med sin familie.

- Mange flere børn har været i samme situation og kan også fremover komme det. Så derfor vil vi gerne ændre reglerne, siger integrationsordfører for Socialdemokratiet Rasmus Stoklund.

Venstre har, da partiet sad i regering, været skeptiske over for den dispensationsordning, der lader Mint søge igen. Men partiet støtter nu loven.

- Jeg vil ikke sige, at vi var imod det tidligere, men vi var nervøse for, at nogle af dem havde været på koranskoler og genopdragelsesrejser.

- Men efter at vi har spurgt ind, kan vi nu se, at det er en gruppe børn, som vi ikke har de her bekymringer om, siger partiets integrationsordfører, Mads Fuglede, til DR.

At lovforslaget nu har nået Folketinget, bringer glæde hos Radikale Venstres udlændingeordfører, Andreas Steenberg.

- Den gamle lov kommer til at stå som en skamstøtte over, hvad der sker af dumheder, når frygten tager over. Man har været så bange for udlændinge, at man grundløst har udvist mindst 83 børn, selv om deres forældre gerne må være landet.

- Så vi er rigtig glade for, at vi i stedet for at splitte familier ad nu samler dem, siger han.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
arrow Ny lov skal sørge for at Mint kan blive
14. november 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:00
Stemmer du til kommunalvalget i år?