31. juli 2021
Skatteminister Morten Bødskov (S) fortæller onsdag, at de første nye ejendomsvurderinger er på trapperne.
Skatteminister Morten Bødskov (S) fortæller onsdag, at de første nye ejendomsvurderinger er på trapperne.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første ejendomsvurderinger fra plaget it-system er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første ejendomsvurderinger fra plaget it-system er på vej

Det problemramte system for ejendomsvurderinger kan nu sende de første ud. Fortsat risiko for forsinkelser.

Danmark - 16. juni 2021 kl. 13:21
Af Ritzau

De første ejendomsvurderinger fra det nye ejendomsvurderingssystem vil snart blive udsendt. Det er dog kun omkring 50.000 styk. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De resterende over en million vurderinger vil komme i etaper fra 2022. Og der er stadig risiko for forsinkelser af projektet.

arrow Læs også: FAKTA: Her er tidsplanen for ejendomsvurderingerne

- Det er en rigtig god dag for landets boligejere. For regeringen er det vigtigt, at der er tryghed om boligbeskatningen og dermed også vurderingerne.

- Derfor er jeg meget glad for, at vi til efteråret kan starte udsendelsen af de første ejendomsvurderinger siden 2011, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Det nye ejendomsvurderingssystem har været en sand lidelseshistorie over mange år. Det gamle system var så fejlbehæftet, at vurderingerne blev fastfrosset i 2011.

Siden har der været arbejdet på et nyt system. Men det er gang på gang blevet ramt forsinkelser og prisstigninger. Det har igen udsat hele implementeringen af et nyt boligskattesystem.

Samtidig er det de kommende vurderinger, der skal udløse en større tilbagebetaling på samlet 14 milliarder kroner til boligejere, der har betalt for meget i boligskat.

Ved den sidste forsinkelse blev den implementering - der vil få betydning for millioner af boligejere - udskudt til 2024. Den dato holder Skatteministeriet fast i.

Alt er dog langtfra fryd og gammen. I et tilhørende bilag skriver It-tilsynet, der holder opsyn med projektet, at der stadig er problemer og risiko for forsinkelser.

- Der er samlet set tale om et program med høj risiko for forsinkelser og fordyrelser, men det vurderes at kunne håndteres, skriver tilsynet.

Skatteminister Morten Bødskov siger adspurgt om, hvor stor tillid han har til, at projektet er klar til, at alle har fået nye vurderinger og er klar til nyt skattesystem i 2024:

- Jeg kan kun sige, at jeg er glad for, at It-tilsynet har givet grønt lys for, at vi kan komme i gang nu.

- Det er klart, at projektet skal holdes på sporet. Og tilsynet har sagt, at omlægningen stadig kan finde sted i 2024. Det er vigtigt for regeringen og Folketinget, at det fastholdes.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?