6. august 2020
Når temperaturen falder, søger rotter mod varme. Det betyder, at de kommer helt inden for.
Når temperaturen falder, søger rotter mod varme. Det betyder, at de kommer helt inden for.
Foto: Søren Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodkolde rotter trækker ind i husene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodkolde rotter trækker ind i husene

Når temperaturen falder, søger rotter mod varme. Det betyder, at de kommer helt inden for.

Opdateret 16. februar 2016 kl. 20:10
Danmark - 16. februar 2016 kl. 13:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De næste par dage bliver kolde og kan byde på solid nattefrost. Ud over at huske de uldne sweatre betyder det, at husejere skal være opmærksomme på, at rotterne trækker tættere ind på og i de danske hjem.

Det fortæller Dansk Byggeri, der opfordrer folk til at være opmærksomme og ikke mindst sørge for, at kloakkerne under deres huse ikke er i forfald.

arrow Læs også: Rottelort lukker kendt restaurant

- Det kan godt lyde lidt som en skrækfilm. Men der er ingen tvivl om, at når vi har en frostperiode, vil man opleve et stigende antal anmeldelser om rotter, siger chefkonsulent i Dansk Byggeris kloaksektion Mikael Mortensen.

Tendensen til, at rotter trækker ind i husene, er blevet forstærket i takt med, at det offentlige har investeret i opgradering af kloaknettet. Under husene er kloakkerne dog ofte stadig hullede og gamle.

- Rotterne skal nu finde andre steder at være, og det er ofte oppe i de kloakker, der ligger under privat grund. Rotter skal jo have et ordentligt sted at bo, og det får de lettest ved at gnave sig igennem de gamle rør under husene, siger Mikael Mortensen.

Det er ikke småting, de frysende rotter kan forurette af skade, når de rykker ind fra kulden. Rotter gnaver i ledninger, i vægge og alt, hvad de kan komme i nærheden af.

- De kan splitte en hel gulvkonstruktion ad. Og på det tidspunkt kommer de jo op i husene, hvor man kan begynde at lugte dem. Et hus kan blive fuldstændig ubeboeligt, hvis der går rotter i det, siger Mikael Mortensen.

Dansk Byggeri og Mikael Mortensen opfordrer de danske husejere til at være opmærksomme på at renovere deres kloakker og så ellers sikre sig med rottefælder.

- Det er ofte det synlige, husejerne reparerer på, og kloakken, der bliver glemt. Men det er meget store skader, rotterne kan nå at lave, hvis ikke man stopper dem, siger han.

arrow Rotteplaget føler sig svigtet
02. februar 2016 kl. 11:07 Opdateret: kl. 13:08
arrow Billeder: Rotte åd sig gennem en Toyota Aygo
01. februar 2016 kl. 13:18 Opdateret: kl. 16:02
arrow Nedslidte kloakker giver rotter
16. januar 2016 kl. 05:26 Opdateret: kl. 09:01
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?