18. oktober 2019
Både DF-formand Kristian Thulesen Dahl og De Radikales leder, Morten Østergaard, mener, at Mette Frederiksen med sine manglende konkrete planer "puster til politikerleden".
Både DF-formand Kristian Thulesen Dahl og De Radikales leder, Morten Østergaard, mener, at Mette Frederiksen med sine manglende konkrete planer "puster til politikerleden".
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere partier beskylder Socialdemokratiet for at lurepasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere partier beskylder Socialdemokratiet for at lurepasse

Socialdemokratiet giver ikke konkrete svar, mener flere af de partier, Mette Frederiksen vil samarbejde med.

Danmark - 20. maj 2019 kl. 21:31
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Socialdemokratiet mandag præsenterede en økonomisk plan, mangler der stadig alt for mange svar fra partiet forud for folketingsvalget.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokratiet har i kampagner fremhævet, hvordan man efter valget vil samarbejde med alle Folketingets partier. Men flere af de partier ved ikke, med hvilket udgangspunkt det skal ske.

- Det er vigtigt, at man ved, hvad man får, når man sætter sit kryds. Det er problematisk, at der bare er kommet en masse retorik, men meget, meget lidt konkret politik, siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

Partierne efterspørger blandt andet en uddybning af Socialdemokratiets økonomiske plan, prioritering af konkrete projekter i partiets infrastrukturplan og planer for kontanthjælpsloftet.

De ønsker også svar på, hvordan partiet vil bekæmpe ulighed, og hvad partiets holdning er til cigaretpriser. Dertil ønskes afklaring om finansiering af den grønne omstilling, og hvem partiets pensionsplan skal gavne samt planerne for øen Lindholm, hvor udviste, kriminelle udlændinge skal bo.

De Radikales leder, Morten Østergaard, savner "masser af svar". Det gælder blandt andet spørgsmålet om, hvordan et løft på børneområdet skal finansieres.

SF's gruppeformand, Jacob Mark, mener, at mangler at blive sat "et konkret beløb af til en ambitiøs klimaindsats".

DF-formand Kristian Thulesen Dahl deler oppositionspartiernes kritik. Han mener, at vælgere og partier snart må have "krav på at vide, hvad S præcist vil".

- Det her lurepasseri er at stikke folk blår i øjnene, siger han til Jyllands-Posten.

Både Thulesen Dahl og Morten Østergaard mener, at Mette Frederiksen med sine manglende konkrete planer "puster til politikerleden".

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, mener, at Frederiksens planer på "en lang række områder" er "ukonkrete grænsende til det fluffy".

S-ordfører Mattias Tesfaye er uenig i kritikken.

- I al ydmyghed vil jeg sige, at hvis man læser de udspil, som vi har fremlagt de seneste to-tre år, så synes jeg faktisk, det er mange, mange år siden, at man har set et oppositionsparti fremlægge så meget og så gennemarbejdet politik og så længe før valget.

- Der er ikke noget andet parti i Folketinget, der når os til sokkeholderne i at fremlægge gennemarbejdet politik, siger han til Jyllands-Posten.