17. september 2021
Når danskere vender hjem fra gule lande, betyder det, at der er krav om at blive testet for corona, medmindre man er færdigvaccineret eller tidligere smittet. (Arkivfoto).
Når danskere vender hjem fra gule lande, betyder det, at der er krav om at blive testet for corona, medmindre man er færdigvaccineret eller tidligere smittet. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere franske regioner går fra grøn til gul på coronakort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere franske regioner går fra grøn til gul på coronakort

Dele af Frankrig, Grækenland, Portugal og Schweiz vurderes mindre coronasikre i fredagens rejsevejledninger.

Opdateret 30. juli 2021 kl. 16:02
Danmark - 30. juli 2021 kl. 16:00
Af Ritzau

En stigende smitte i flere europæiske områder medfører, at flere steder ændres fra grøn til gul i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som er blevet opdateret fredag.

I Frankrig er det steder som Bretagne, Normandiet, Grand Est og Pays de la Loire, som nu vurderes at være en grad mindre sikre i coronasammehæng.

I Grand Est ligger blandt andet områderne Champagne og Alsace, som begge er besøgt af danske turister.

Derudover bliver regionerne Nouvelle-Aquitaine og Auvergne-Rhône-Alpes farvet gule.

Når man vender hjem fra en rejse til et gult land, er der krav om at blive testet for coronavirus, medmindre man er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

Ifølge Uffe Wolffhechel, ambassadør for krisehåndtering i Udenrigsministeriets Borgerservice, skal man huske de gode vaner - holde afstand, spritte af og bruge mundbind - både når man rejser i Danmark og til udlandet.

- Man kan blive smittet alle steder - både af lokalbefolkningen, men også af andre rejsende man møder undervejs, siger han.

I Frankrig er det stadig muligt at besøge tre grønne regioner på det europæiske fastland.

Det gælder Centre - Val de Loire, Bourgogne-Franche-Comté og den nordlige region Hauts-de-France, fremgår det af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

De resterende ti regioner er farvet gule.

I en af de disse ligger hovedstaden Paris, som også er et populært turistmål.

Ligeså er alle regioner fortsat gule i den eftertragtede rejsedestination Spanien.

Til gengæld vurderes Italien at være mere coronasikkert, da alle landets regioner er grønne, fremgår det af en oversigt fra Udenrigsministeriet.

Også en del af Grækenland bliver farvet gul - nærmere bestemt Det Nordlige Ægæerhav, hvor øerne Samos og Lesbos ligger.

I Portugal er det øgruppen Madeira, der ændres fra grøn til gul, og i Schweiz er det Genève, som er landets næststørste by efter Zürich.

Til gengæld ændres Liechtenstein fra gul til grøn.

Den grønne farve i rejsevejledningen betyder, at Udenrigsministeriet ikke fraråder at rejse til landet, men man skal stadig være opmærksom.

Udenrigsministeriet fraråder heller ikke rejser til lande, der er farvet gule, men her opfordres rejsende til at være ekstra forsigtige.

Uden for EU og Schengen er landet Surinam i det nordøstlige Sydamerika blevet farvet orange, mens Fiji og Irak er farvet røde. Der er i forvejen flere lande i Asien, Afrika og Sydamerika, der er røde. I Europa gælder det også det meste af Storbritannien.

Det betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser dertil. Det gælder, selv om man er tidligere smittet eller vaccineret.

Der er også krav om test før ombordstigning og efter landing for alle undtagen tidligere smittede. Alle rejsende skal isoleres efter hjemkomst.

Rejsevejledningerne bliver opdateret ugentligt.

Synes du, at kommunen er der for dig?