7. juni 2020
De danske skoleelever bevæger sig for lidt, og der er behov for at styrke undervisernes faglighed i idræt og bevægelse, mener DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt. (Arkivfoto)
De danske skoleelever bevæger sig for lidt, og der er behov for at styrke undervisernes faglighed i idræt og bevægelse, mener DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire ud af ti folkeskoler misser krav om daglig motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire ud af ti folkeskoler misser krav om daglig motion

Skoleelever bevæger sig for lidt, og der er behov for at styrke faglighed i idræt, mener organisationer.

Opdateret 04. november 2019 kl. 16:26
Danmark - 04. november 2019 kl. 07:48
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem år efter skolereformens indførelse svarer lidt over halvdelen af landets skoler - svarende til 58 procent af dem, der har svaret - at de opfylder krav om 45 minutters daglig bevægelse.

Det viser en ny undersøgelse fra TrygFonden og Dansk Skoleidræt, der har adspurgt landets folkeskoler, fri- og privatskoler og specialskoler.

Resultatet er langt fra tilfredsstillende, mener organisationerne DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

- 45 minutters bevægelse blev indført, da der kom en længere skoledag, og det er helt afgørende for, at man kommer godt igennem skoledagen.

- Hvis det bare er "røv til bænk"-undervisning fra 8 til 16 hverdag uden variation og bevægelse, så bliver det en rigtig lang skoledag, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

I sidste uge blev børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), kaldt i samråd om mere bevægelse i løbet af skoledagen.

- Er jeg tilfreds med status? Nej, det er jeg ikke. Rigtig mange skoler arbejder målrettet med bevægelse.

- Hatten af for det, for det har været en kæmpe forandring. Men mange skoler har et stort stykke arbejde foran sig, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil blandt andet i samrådet.

Næste skridt er ifølge ministeren at kalde interessenter i folketingshøring. Her har idrætsorganisationerne tre konkrete forslag til, hvordan flere skoler skal leve op til kravet om idræt og motion.

- Lærerne skal blive opkvalificeret. Vi skal have opkvalificeret skolernes fysiske forhold, når kommunerne renoverer skolerne alligevel.

- Sidst, men ikke mindst, skal kommunerne have skabt ordentlig bevægelsesplaner, der gør, at skolerne har noget at læne sig opad, siger Poul Broberg, chef for Public Affairs i Danmarks Idrætsforbund.

Der er ikke fastsat en dato på, hvornår folketingshøringen finder sted.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?