26. september 2020
Boligminister Kaare Dybvad Bek ved doorstep om boligreguleringslovens § 5, stk. 2, den såkaldte moderniseringsregel, i Transport- og Boligministeriet onsdag den 29. januar 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)
Boligminister Kaare Dybvad Bek ved doorstep om boligreguleringslovens § 5, stk. 2, den såkaldte moderniseringsregel, i Transport- og Boligministeriet onsdag den 29. januar 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Sådan ville regeringen ramme boligspekulanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Sådan ville regeringen ramme boligspekulanter

Forhandlingerne om et indgreb med spekulation i lejeboliger er faldet til jorden. Læs her regeringens forslag.

Danmark - 29. januar 2020 kl. 12:19
Af Ritzau

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har opgivet at finde et flertal i Folketinget for et indgreb mod spekulation i lejeboliger.

Det var ellers en del af forståelsespapiret, at det skulle ske. Papiret er den aftale, som gjorde Mette Frederiksen til statsminister.

"I de større byer har mange mennesker med almindelige lønninger ikke råd til at bo. For at imødegå det, er der blandt andet brug for et opgør med udenlandske kapitalfondes opkøb af billige lejeboliger", står der i papiret.

Men der har ikke kunnet findes flertal for et såkaldt spekulantstop. Og uden det stod regeringen af.

Læs her, hvad regeringen havde foreslået i forhandlingerne:

* Spekulantstop: Der indføres en karensperiode, som betyder, at der efter overtagelse og gennemgribende modernisering af en ejendom skal gå syv år, før lejefastsættelse må ske.

* Huslejebremse: Lejen vil fremover ikke kunne fastsættes væsentligt over det lejedes værdi (i praksis op til ti procent over), men vil fremadrettet alene kunne fastsættes til maksimalt det lejedes værdi.

* Grønt energikrav: Der indføres et skærpet grønt energikrav, så ejendommen skal være bragt op på energiklasse C eller med to energiklasser, før § 5, stk. 2 kan finde anvendelse.

* Huslejenævn: Regeringen har spillet ud med en række forslag til en styrkelse af huslejenævnene.

* Andelsboliger: Karensperioden på syv år skal ikke gælde, hvis en andelsboligforening omdannes til udlejningsejendom. Det betyder, at andelsboliger ved vurderinger friholdes fra værditabet som følge af karensperioden.

Kilde: Transport- og Boligministeriet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?