14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Falun Gong og Tibet i få ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Falun Gong og Tibet i få ord

En systemkritisk religiøs bevægelse og krav om selvstændighed for Tibet vækker kinesisk vrede.

Danmark - 08. april 2021 kl. 13:36
Af Ritzau

Tibetkommissionen fortsatte torsdag med sine afhøringer for at undersøge politiets håndtering af officielle kinesiske besøg siden 1995.

Kommissionen skal afklare, om andre myndigheder har påvirket politiets handlinger.

Talrige gange har Kina frabedt sig at se demonstrationer til fordel for Tibet og Falun Gong i forbindelse med officielle besøg i Danmark.

* Tibet er en formelt selvstyrende region beliggende i det sydvestlige Kina med cirka tre millioner indbyggere. Tibetanere mener, at besættelsen er ulovlig.

Efter en mislykket opstand mod kineserne i 1959 blev Tibet integreret i Kina. Der var været flere antikinesiske opstande. For eksempel begik munke og nonner i 2011 selvmord i protest mod politisk styring af klostrene.

* Falun Gong er den største bevægelse inden for nye kinesiske religioner. Den blev grundlagt i 1992 og er forbudt af regimet. Udøvere optræder ofte i gule trøjer. Magteliten i Kina blev skræmt af bevægelsen, fordi den ifølge tidligere ambassadør Ole Lønsmann Poulsen har vist sig i stand til at organisere sig på tværs af provinserne.

Kilder: Den Store Danske, Ritzau.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?