18. maj 2021
For statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen bliver det at lande et politiforlig en af de store opgaver i efteråret. (Arkivfoto)
For statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen bliver det at lande et politiforlig en af de store opgaver i efteråret. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Det ved vi om regeringens politiudspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Det ved vi om regeringens politiudspil

Justitsministeren præsenterer mandag et udspil til en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden.

Danmark - 23. august 2020 kl. 12:15
Af Ritzau

Det handler om at "bringe politiet tættere på borgerne", når S-regeringen mandag præsenterer sit udspil til en ny flerårsaftale for dansk politi og anklagemyndigheden.

Der er allerede sluppet nogle elementer ud forud for præsentationen:

* Otte nuværende specialenheder, herunder Søik, der populært kaldes Bagmandspolitiet, samles i en ny politikreds. Den nye kreds kan blive den 13. i landet og vil få 800 medarbejdere. Kredsen har arbejdstitlen National Efterforskningsenhed og skal opklare de mest komplicerede forbrydelser.

arrow Læs også: Løkke afviser advarsel fra Pind om ulovlighed i asylsag

* Der skal oprettes 20 nærpoliti-enheder på tværs af landet. Der er den mulighed, at man i den enkelte politikreds siger, at placeringen af den nye nærpolitistation er der, hvor der er en i forvejen. Placeringerne af de nye nærpolitistationer kendes endnu ikke.

* Det kommende politiforlig skal sikre borgernes tryghed og frihed, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere på ugen:

- Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn, sagde hun.

* Det seneste politiforlig blev indgået i 2015 mellem den daværende Venstre-regering, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokratiet.

* Aftalen skulle gælde for 2016 til 2019. Men i september 2019 besluttede justitsminister Nick Hækkerup (S) at udskyde forhandlingerne til efteråret 2020, så den nye aftale kommer til at løbe fra 2021. Det var grundet store udfordringer for politi og kriminalforsorg, at ministeren udskød forhandlingerne, lød det dengang.

* Den nye aftale skal efter planen gælde fra 2021.

Kilder: Berlingske, Jyllands-Posten, Justitsministeriet.

arrow Justitsministeriets top var orienteret om asylsag: Ikke svær jura
17. september 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:42
arrow Topjurist advarede tidligt mod adskillelse af alle asylpar
16. september 2020 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:38
arrow Topchef i Statsministeriet var bekymret over arrogant Støjberg
04. september 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:52
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?