24. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Det handler konflikten med sygeplejerskerne om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Det handler konflikten med sygeplejerskerne om

Sygeplejerskerne er utilfredse med deres løn og er derfor gået i strejke. Læs mere om konflikten her.

Danmark - 22. juli 2021 kl. 19:56
Af Ritzau

Omkring 5000 sygeplejersker har strejket siden 19. juni, fordi de ikke er tilfredse med de lønstigninger, som de var stillet i udsigt for de kommende år.

Læs mere her:

* Strejken blev udløst, efter at sygeplejerskerne ad to omgange i år stemte nej til en ny overenskomst for perioden 2021-2024, da de ikke var tilfredse med en lønstigning på omkring fem procent over tre år.

* Konflikten har Dansk Sygeplejeråd på den ene side - og arbejdsgiverne Danske Regioner og Kommunernes Landsforening - på den anden side.

* Dansk Sygeplejeråd mener, at deres løn er lavere, fordi tjenestemandsreformen fra 1969 placerede sygeplejersker på et lavere løntrin end de mandsdominerede fag i det offentlige.

* Konsekvensen af reformen er ifølge sygeplejerskerne et årelangt lønefterslæb, som sygeplejerskerne nu vil gøre op med.

* Dansk Sygeplejeråd mener, at dårligere lønvilkår gør det svært at rekruttere tilstrækkeligt med sygeplejersker. Dermed er der risiko for, at der fremover vil mangle endnu flere sygeplejerskerne end nu.

* Arbejdsgiverne mener omvendt ikke, at det er muligt at finde flere penge til sygeplejerskerne inden for de nuværende rammer.

Kilder: Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022